Pudra proteica destinata consumului uman, obtinuta din aer

0
9

Solar Foods, un start-up finlandez cu activitati in industria alimentara, a dezvoltat o noua tehnologie ce permite prepararea pudrei proteice pentru consum uman din dioxid de carbon.

Conform programarii realizate de Solar Foods, aceasta substanta ar putea aparea pe rafturile magazinelor pana in 2021.

Similara cu faina, pudra proteica este obtinuta cu ajutorul electricitatii si a dioxidului de carbon captat din atmosfera. Compozitia nutritionala a acestui produs este 50% proteine, restul fiind compus din carbohidrati si grasime.

Compania intentioneaza sa dezvolte pudra in asa fel incat sa poata fi adaugata la alimente precum iaurt sau alternativa la carne, pentru a permite persoanelor vegetariene sa aiba o dieta echilibrata si sa isi diversifice sursele de proteine fata de cele disponibile la acest moment.

Procesul tehnologic
Productia proteinei necesita descompunerea apei in hidrogen si oxigen cu ajutorul electricitatii, intr-un bioreactor. Hidrogenul rezultat este apoi adaugat la CO2 cu care sunt hranite bacterii in timpul unui proces de fermentare. Proteinele obtinute astfel sunt transformate in pudra.

Produsul a trecut de faza pretestarii si se incearca introducerea lui intr-un sistem de productie industrial, cu pana la mii de tone produse pe an.

Pudra proteica este supusa analizei autoritatilor europene competente si urmeaza sa obtina un raspuns referitor la cererea de primire a licentei de comercializare in spatiul intracomunitar.

Solar Foods a anuntat ca, spre deosebire de sursele proteice conventionale, productia pudrei nu depinde de „vreme, irigatii sau sol” si astfel poate fi o sursa de proteine prietenoasa cu mediul inconjurator.


Invitatie la cea mai importanta intalnire a furnizorilor de ingrediente
Revista de specialitate RO.aliment are placerea sa anunte urmatoarea editie a INGREDIENTS SHOW, locul de intalnire a aproape 200 de specialisti din industria alimentara, pe 16-17 octombrie.

Daca sunteti furnizor de ingrediente:
– Este locul ideal sa faceti cunostinta cu viitorii clienti;
– Este oportunitatea de a va intalni intr-un cadru profesionist cu actualii clienti;
– Este momentul sa aflati ce ii intereseaza pe producatori (ca sa puteti adapta din timp oferta) si ce focus au cei aflati in competitie cu dvs;
– Beneficiati de o ampla campanie media pe platforma RO.aliment si a partenerilor media.

Daca sunteti producator/procesator:
– Aflati tendinte inainte ca ele sa isi faca simtita prezenta pe piata. Puteti inova acum, inaintea tuturor competitorilor dvs, pentru a avea un viitor profitabil si sustenabil;
– Cereti oferta expozantilor, unii dintre cei mai puternici reprezentanti ai industriei producatoare de ingrediente;
– Participati la workshopuri, cu scopul de a fi mereu informat. Doar asa puteti lua decizii in cunostinta de cauza;
– Implicati-va in networking sessions. Nu stiti niciodata in ce mod inedit ar putea sa va ajute o informatie furnizata de un participant sau ce legaturi comerciale profitabile puteti incheia.

Cum a fost anul trecut la INGREDIENTS SHOW