facebook
Thursday, December 1, 2022
ActualitateRO.aliment SHOW 2022 – eveniment de impact care a...

RO.aliment SHOW 2022 – eveniment de impact care a reunit întreaga industrie alimentară

-

Covasna 12-14 septembrie: RO.aliment SHOW 2022 – evenimentul care dă voce industriei alimentare din România a încheiat a 6 a ediție la care au fost prezenți 200 de specialiști din toate sectoarele industriei, reprezentanți ai autorităților și 50 de speakeri de renume internațional, au fost susținute 50 de prezentări cu teme de actualitate și peste 20 de ore de networking cu impact.

RO.aliment SHOW a devenit un eveniment de referință pentru dialogul industriei alimentare și a suplimentelor alimentare din România, ediția din acest an fiind o platformă de discuții deschise între participanți pentru a găsi soluții cu privire la provocările legate de creșterea costurilor, schimbările legislative și eficientizarea proceselor de producție.

Reprezentanți ai companiilor de top din industria cărnii, laptelui, produselor suplimentare, a sectorului de panificație, dulciuri și plat-based, reprezentanți ai laboratoarelor de analize și ai asociațiilor de producători, autorități, retail și profesori universitari au expus auditoriului studii, direcții de dezvoltare, analize ale situației actuale, produse și servicii care să eficientizeze activitatea industriei, totul, într-un cadru relaxat, în care s-a încurajat dezbaterea, adresarea întrebărilor și parteneriatul.

Ediția din acest an a RO.aliment SHOW a favorizat diseminarea informațiilor despre: materii prime, ingrediente, ambalare, procesare, siguranța alimentelor, calitate, certificări, alimente noi, produse finite inovatoare, cercetare, produse organice, formulare și reformulare de produse, tehnologii, igienă, echipamente, teste de laborator, studii de piață, legislație, CSR, sustenabilitate, transfer tehnologic, și modul în care acestea pot influența industria alimentară și a suplimentelor alimentare.

Workshop-urile organizate pe parcursul celor 3 zile de eveniment au fost “condimentate“ cu momente de networking și agrement, mult apreciate de participanți. Seara de deschidere a evenimentului a fost dedicată degustării de vinuri franțuzești, atent alese de Dana Pop – degustător autorizat care a acompaniat aromele de Provence cu brânzeturi gustoase românești, moment susținut de Partenerul Premium Five Continents Group.

A doua seară a început cu un regal de arome, culori și texturi semnat de maestrul în arta culinară Cornelia Ghișoi – prima Lady Chef din România și din Sud-Estul Europei, care a purtat participanții printr-o călătorie de descoperire a tainelor ascunse în produsele vegetale realizate cu ingrediente ALPRO, atent decorate cu produse ITALPROD, transformate prin talentul său în preparate delicioase.

Seara cu specific românesc a fost o ocazie deosebită de a reînvia dragostea celor prezenți față de portul românesc, iile și fotele cusute acum peste 100 de ani fiind atracțiile momentului special, din jurul focului de tabără.

Feedback-ul participanților la RO.aliment SHOW demonstrează că evenimentul și-a atins scopul, acela de a fi un generator de conexiuni, parteneriate și soluții de impact pentru fiecare companie prezentă și pentru industrie în general.

“La RO.aliment SHOW, Covasna, am avut o deosebită oportunitate să întâlnesc specialiști din importante verticale ale industriei alimentare românești, cadru perfect pentru a pune bazele unor parteneriate și colaborări pe termen lung. Excelentă organizare, revenim și la ediția următoare.” Sorin Petcu – Lean Vector (Santinela)

“Am apreciat felul cum a fost organizat acest eveniment prin faptul că temele abordate de speakeri au fost de actualitate, iar oportunitatea de networking într-un cadru informal a adus o valoare adăugată evenimentului. Cu siguranță voi participa la evenimentele viitoare organizate de Roaliment.” – Marilena Oprișan – Biogenetix

 

“Am avut surprize foarte plăcute pentru că am aflat elemente de noutate din domeniul legislativ și am avut posibilitatea să mă reconectez cu partenerii de afaceri participanți la conferință. Felicit întreaga echipa Roaliment pentru organizare și îmi doresc să continue și cu alte întâlniri de acest calibru.” Cătălin Visata – Director comercial ICA R & D.

 

“Nu exagerez când spun că evenimente ca RO.aliment SHOW ar trebui să devină tematică de strategie națională a României! Când întreaga lume se confruntă cu o lipsă acută de alimente, iar România are atât resurse naturale generoase, dar mai ales specialiști, tehnologi, cadre universitare, experți, procesatori și industriași care procesează alimente din toate categoriile alături de autorități competente, ar trebui ca acest mediu să fie susținut și încurajat cu maximă solicitudine prin acțiuni concertate, mai ales pe plan legislativ și economic, adaptate și direcționate către susținerea sectorului. Tematicile acoperite prin prezentările făcute în cadrul conferinței cât și calitatea specialiștilor prezenți, au relevat că se poate face producție alimentară la cel mai înalt nivel în România, abordând subiecte diverse de la materii prime, nutrienți, tehnologii de procesare, tehnici moderne și ecologice de asigurare a dezinfecției în unitățile de procesare, sisteme de management al calității, digitalizare și informatizare, produse noi alternative. Ne-am bucurat că aceasta familie a celor implicați în producția de alimente din România a putut să comunice și să interacționeze pe teme de mare interes, să afle soluții la probleme și mai ales sa se poată susține reciproc. “ Dipl.Ing.Adrian Iurcan CEO BIOCOMP Romania

„Ne bucurăm să anunțăm că am încheiat cu succes prima conferință în format fizic a RO.aliment SHOW. Am cunoscut și revăzut oameni deschiși dialogului, specialiști, experți în domeniul alimentar, dornici să împărtășească informațiile pe care le dețin și să contribuie la bunul mers al industrei, într-o perioadă atât de efervescentă. Întâlnirile de acest gen, în care este încurajată discuția liberă și găsirea de soluții, conectarea directă cu interlocutorul, ne-au lipsit tuturor. Schimbul de know-how și informații realizate prin prezentările minuțios pregătite, îmbinat cu momentele de networking, Cooking Show, si serile tematice au fost rețeta câștigătoare pentru un eveniment care oferă industriei o scenă de dialog și colaborare. Mulțumim tuturor partenerilor și participanților pentru colaborare, împreună transformând evenimentului într-un punct de reper pentru industria alimentară din România. Abia așteptăm să ne vedem la următoarea ediție, dar până atunci, vă așteptăm la ESE – seminarul Etichetare. Siguranță. Etică, 9-10 noiembrie, apoi la concursul Gustul Ales, în decembrie. Anul 2023 se deschide cu Maratonul de Nutriție. Nutrienți. Sănătate. în luna martie.” Claudia Bocean, organizator.

Vom reveni curând cu articole si alte testimoniale menite să ofere o imagine de ansamblu asupra anvergurii evenimentului. Vă așteptăm cu drag la următoarea ediție!

DIN ACTUALITATE

Știrile ultimelor zile

Meda participă la Gustul Ales, ediția a 7-a cu patru dintre produsele sale

Compania Meda Prod 89 S.A. a înscris în competiția celor mai bune produse alimentare românești "Ora de bun gust" -...

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI din 30 august 2022, de modificare a Regulamentului delegat (UE)...

Gust, textura, sănătate pentru consumator, dar și costuri mai mici pentru producător. Cum le putem avea pe toate?

Oamenii doresc ca produsele lor de panificație și patiserie să aibă un gust și o textură grozave, fiind în...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul etic ia decizii în actul de cumpărare și informațiile care...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară conservele, dar și cum sunt păstrate alimentele în gospodărie, în...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Știrile ultimelor 7 zile

Cerințe noi privind lipidele și magneziul pentru înlocuitorii unei diete totale pentru controlul greutății

A fost adoptat REGULAMENTUL DELEGAT (UE) 2022/2182 AL COMISIEI...

Studiu MKOR: Consumatorul Etic din România în 2022 vs. 2021

Pentru a reliefa relația dintre modul în care consumatorul...

Avertisment ANSVSA: Botulismul – o boală extrem de rară – a făcut deja două victime în Olt

Autoritățile sanitare avertizează consumatorii asupra modului în care prepară...

Ce opțiuni au cramele pentru a-și diversifica portofoliul? Vermut, cocktail-uri și brandy cu distilat din vin

Producția de vin din România a atins anul trecut o valoare de 4.451,1 mii de hl, nivel în creștere...

ANSVSA: Controale în comerțul cu produse lactate și bulion

În cinci cazuri, la produsele lactate s-a constatat substituirea laptelui de capră cu lapte de vacă sau adaos de...

Ambalaj comestibil setat pentru a rezolva dintr-un foc problema deșeurilor alimentare și a plasticului

Bio2Coat din Spania speră să rezolve problema dublă a deșeurilor alimentare și a celor de plastic care provin de...

Secretul Bunicii s-a înscris la Gustul Ales 2022 cu „Șprițați – digestivi cu merișoare”

Produsul „Șprițați - digestivi cu merișoare” comercializat de firma Tual Fast Chance sub marca Secretul Bunicii - Bunătăți ca odinioară...

Toneli s-a înscris în Concursul „Ora de Bun Gust 2022” cu Ovital Omega 3

Peste🔔40 de produse înscrise deja în concursul „Ora de Bun Gust”- Gustul Ales 2022, competiția celor mai gustoase produse...

Teste de compostabilitate certificate de DIN CERTCO și TÜV AUSTRIA – WESSLING GreenLab

WESSLING GreenLab este primul laborator al grupului international WESSLING care a obținut certificarea DIN CERTCO pentru testarea compostabilității în...

Energie verde -din paie- ignorată. România este singura țară din lume care are tehnologia pentru ea

Inventatorul Horneț: „Anual, se pot produce peste 300 de milioane de megawați din biomasă”. Acesta își exprimă speranța că...

Metode de reducere a costurilor folosind tehnologii de măsurare portabile și staționare

Echipamentele Testo combinate cu un software specific vă pot oferi informații relevante despre procesele proprii, precum și pentru realizarea...

Inovație SIAL Paris 2022- Tartinabile realizate din alge albastre-verzi

Motivul pentru care spirulina uscată este cel mai comun format este că în formă proaspătă ea este dificil de...

Premixurile potrivite pentru o dietă sănătoasă

Una din cinci persoane va dezvolta o afecțiune cardiacă gravă în timpul vieții. Aflați despre ingredientele cu potențialul de...

Alte știri din aceeași categorieNEWS
RO.aliment vă recomandă