Solina Group a finalizat procesul de achiziție a companiei Supremia Grup

0
439

Procesul de achiziție a Supremia Grup, cel mai mare producător de condimente și ingrediente pentru industria alimentară din România, a fost finalizat, grupul trecând în portofoliul vast al Solina.

Laurent Weber, CEO al Grupului Solina, a declarat: „Am fost impresionați de nivelul profesional al noilor colegi – echipele noastre de integrare Solina și Supremia lucrează deja împreună, iar organizațiile noastre vor fi în curând interconectate complet – am început deja programul de integrare post-fuziune.
Odată cu această achiziție, ne îmbunătățim în mod constant abilitățile de consolidare a grupului: relaționăm cu poziții strategice, oameni buni și creăm valoare pentru clienții noștri cu o abordare pe termen lung. Avem sentimentul că putem merge mult mai departe în această strategie și, de asemenea, mai departe de bazele noastre vest-europene.

 

Philippe Merlin Regional Manager din Europa de Est adaugă: „Oferind clienților din Europa de Est acces la o comunitate bine integrată de cercetare și dezvoltare, centre de asistență tehnică și de producție – în cadrul EMEA cu 15 fabrici și 20 de centre de dezvoltare conectate, oferim o propunere unică de servicii globale pentru industria alimentară și pentru jucătorii din industrie.

 

Cunoștințele noastre inovative și moderne, combinate cu expertiza echipei Supremia, ne vor permite să ne consolidăm poziția în regiune și să devenim unul dintre principalii jucători din Europa Centrală și de Est. Managementul local Supremia este perfect pentru implementarea strategiei Grupului: să obțină mai mulți clienți și să le satisfacă acestora nevoile prin soluții de ingrediente inovatoare.

 

Ciprian Grădinariu, Romania Country Manager, a declarat: „Supremia Grup s-a dovedit a fi un jucător de succes în Europa de Est și în afara ei, un jucător creat de o echipă profesionistă și angajată ferm în viziunea companiei de a deveni unul dintre furnizorii de ingrediente alimentare cunoscuți în Europa. Suntem mândri că suntem parte a companiei care va deveni liderul pieței ingredientelor alimentare din Europa”.

Supremia Grup are sediul general în Alba Iulia (România) și filiale în Danemarca (Tamaco) și în Moldova. Este cel mai mare producător de condimente și ingrediente pentru industria alimentară din România, cu peste 2300 de clienți, care totalizează vânzări de 52,1 milioane de euro și peste 300 de angajați.

Solina Group este un lider european pe piața ingredientelor alimentare. Cu 14 facilități de producție, centre multiple de R&D (cercetare/dezvoltare) și birouri regionale de vânzări. Serviciile Solina oferă soluții personalizate pentru industria alimentară în ceea ce privește funcţionalitatea, gustul, aspectul produselor alimentare şi soluții nutriţionale. Solina este de asemenea un furnizor important pentru măcelării şi în piața de servicii alimentare. Cu sediul în Franţa, compania are în jur de 1200 de angajați, prezenţă directă în 17 ţări și deserveşte clienţi în mai mult de 75 de ţări. Acţionar majoritar a grupului Solina este Ardian, fond de investiţii privat.