Soluții pentru îmbunătățirea performanțelor echipamentelor

Trei noi dezvoltări la Tetra Pak, B & R și Siemens ilustrează această tendință.

0

Pentru a monitoriza și controla echipamentele de producție, în timp real, noi soluții apar în jurul conceptelor de conectivitate, de analiză a datelor sau de stocare a informațiilor „cloud”, transmite Process Alimentaire.

Trei noi dezvoltări la Tetra Pak, B & R și Siemens ilustrează această tendință.

Orange Box B & R. Prezentată la Târgul de la Hanovra 2017, soluția de tip IoT (Internet of Things) permite conectarea echipamentelor îmbătrânite și / sau a celor cu facilități digitale, dar izolate, fără a schimba hardware-ul sau software-ul. De asemenea, oferă operatorilor o modalitate ușoară de a analiza datele colectate. Portofoliul Orange constă dintr-un PLC și componente software preconfigurate. Controlerul colectează datele de funcționare ale mașinilor relevante prin intermediul modulelor B & R I / O sau printr-o conexiune field-bus. Prin prelucrarea acestor date, software-ul generează și afișează indicatori de performanță, cum ar fi, de exemplu, TRS. De asemenea, poate transmite informațiile obținute la sisteme de nivel superior. Pentru funcționalități mai avansate, alarme sau monitorizare a energiei, soluția poate fi extinsă printr-un software suplimentar și, dacă este necesar, cu controlere mai puternice. Pentru a se conecta cu o interfață de utilizator care respectă standardele actuale, utilizatorul poate folosi un panou de alimentare cu un PLC integrat sau un PC Panel.

Platforma Siemens MindSphere. Dezvoltată pentru a optimiza managementul și performanța producției, această soluție plug-and-play este accesibilă tuturor echipamentelor ce îndeplinesc standardul OPC UA. Ea facilitează colectarea sigură și schimbul de informații între producătorii echipamentelor, ingineri și utilizatorii finali. Conceput sub formă „cloud”, permite îmbogățirea instrumentelor de control, măsurare și prelucrare, precum și compararea mai multor locații, între ele. Accesul la date se face prin intermediul unui computer sau al unui smartphone, prin aplicații care pot fi completate în funcție de necesități. În aval, MindConnect Nano – calculatorul compact industrial dedicat MindSphere – implementează o legătură Ethernet pentru colectarea datelor prin intermediul PLC-urilor. Aceste date sunt criptate.

Serviciul de monitorizare al Tetra Pak. Grupul lider în prelucrarea și ambalarea produselor lactate a lansat la sfârșitul lunii aprilie 2017 un nou serviciu de control al uzurii echipamentului. Scopul său este de a ajuta producătorii să prognozeze erorile echipamentelor înainte ca acestea să se întâmple. Acest nou sistem de monitorizare tinde să reducă timpii de întrerupere în funționarea utilajelor, precum și costurile asociate întreținerii sau defecțiunilor neașteptate.

Bazat pe sistemul Azure Cloud al Microsoft, acesta oferă analiza în timp real a datelor de performanță operațională a mai mult de 5000 de linii de mașini de umplere conectate la nivel mondial. Aceste informații sunt apoi utilizate pentru a ghida utilizatorii în alegerea unor soluții și metode de întreținere. Sfaturile oferite de Tetra Pak ar trebui să permită, de exemplu, să se comande părțile în avans, să se planifice trimiterea echipelor de întreținere sau să se prevadă alte reparații în timpul perioadelor de întrerupere programate. Grupul a început să testeze serviciul în ianuarie 2016 pe 17 linii pentru 10 clienți din Europa și America. Grupul a anunțat o reducere a timpilor de întrerupere de peste 48 de ore pentru fiecare linie.

Skip to toolbar