Sticle realizate din deșeuri de plastic colectate de pe plaje

Nu este o problemă alimentară, dar inițiativa merită să fie subliniată.

0
148

Începând cu 1 iunie, 150.000 de ambalaje ale brandului Head & Shoulders, compuse din până la 25% deșeuri de plastic colectate de pe plaje, se află în vânzare în ediție limitată și exclusiv în departamentele de frumusețe ale hipermarketurilor și marketurilor Carrefour, transmite Process Alimentaire.

Prin această operațiune fără precedent, Carrefour își propune să își educe clienții pentru a proteja oceanele, prin reciclarea materialelor plastice și sortarea ambalajelor produselor pentru baie. Obiectivul ține și de dorința Carrefour de a-și învăța clienții să fie mai conștienți despre posibilitatea sortării ambalajelor recilabile.

„Optimizarea resurselor, ambalarea ecologică prin reducerea cantității de plastic utilizate pentru a genera mai puține deșeuri este una dintre prioritățile Carrefour în domeniul mediului”.

Operațiunea realizată în Franța este făcută în parteneriat cu Terra Cycle (specializată în recuperarea deșeurilor reciclabile) și Suez și implică mii de voluntari și anumite ONG care și-au propus colectarea de deșeuri în special din plastic.

P & G a anunțat că aproape o jumătate de miliard de ambalaje pentru produsele Head & Shoulders vor conține 25% plastic reciclat, până la sfârșitul anului 2018, ceea ce va necesita 2.600 de tone de material plastic reciclat.