Noi instrumente NFC pentru monitorizarea lanțului frigorific

0
63

Tehnologia de monitorizare a lanțului de frig a Blulog s-a îmbogățit cu o nouă versiune de monitorizare în timp real NFC (Near Field Communication), potrivit Dairy Reporter.

Înregistratorii de date RF (Radio Frequency) permit monitorizarea la distanță și în timp real a încăperilor frigorifice, a depozitelor, a camioanelor frigorifice și a altor zone de depozitare a produselor sensibile la temperatură, cum ar fi laptele și produsele lactate.

Compania va arăta aceste și alte exemple ale gamei sale de echipamente de monitorizare a lanțului de frig la Congresul AIPIA (Active & Industry Intelligent Industry Association) care va avea loc la Amsterdam în 2-3 noiembrie.

Jeremy Laurens, directorul de vânzări și marketing, al Blulog, a declarat că cei mai recenți înregistratori de date pot transmite acum date de temperatură prin frecvența radio către un hub de generație următoare, aflat la o distanță, în spațiu liber, ce poate ajunge până la 1.000 de metri. Noile hub-uri de înaltă performanță consumă mai puțină energie și pot fi livrate cu o baterie de rezervă ce ține 24 de ore.

Aplicația BluConsole permite monitorizarea în timp real, simultană sau la distanță folosind orice fel de dispozitiv conectat la Internet: smartphone-uri, calculatoare sau PDA-uri (Pile Driving Analyzer). În cazul unor depășiri ai parametrilor de temperatură, clienții primesc alerte prin e-mail sau SMS.

Versiuni lingvistice

„Unele funcționalități noi au fost adăugate recent în această aplicație. Deci, acum este posibil să vedem datele de temperatură exprimate fie în grade Celsius, fie în grade Fahrenheit. Și numărul de identificare al senzorului poate fi acum legat de numărul de identificare al vehiculului de transport”, a adăugat Laurens.

„Rapoartele PDF au fost de asemenea modificate: graficul este acum mai mare și există mai multe informații logistice, precum și date despre locație. De asemenea, a fost adăugat un nou model pentru un înregistrator de date cu sonda externă. Iar utilizatorii pot alege între diferite versiuni lingvistice, inclusiv spaniolă sau portugheză.”

Modul de întreținere permite dezactivarea alertelor în timpul perioadelor de timp când nu este necesară transmiterea de date (de exemplu în timpul nopții). Există, de asemenea, opțiuni pentru personalizare. Blulog a lansat luna trecută o versiune îmbunătățită a sistemului de monitorizare la distanță, în timp real.