O idee ”cool” pentru produsele transportate pe calea aerului

0
408

Inventatorii Aircoolbox au cautat sa rezolve eterna problema a daunelor produse de caldura, pentru fructe si legume, in timpul transportului acestora pe calea aerului.

transport2Un nou sistem de containere care a fost lansat la targul de profil Asia Fruit Logistica ar putea oferi un mod mai ecologic si mai rentabil pentru controlul temperaturii pentru produsele proaspete, in timpul transportului aerian. Cu solutiile existente adesea considerate ca fiind costisitoare, mari consumatoare de munca si ineficiente, Aircoolbox ofera un sistem autonom si reutilizabil, care a fost proiectat special pentru transportul aerian: usor de mutat cu ajutorul unui stivuitor si al paletilor, cu dimensiuni ce il fac potrivit cu inaltimea calei unei aeronave de marfa si cu paletii utilizati in mod obisnuit pentru acest tip de transport.

Keith Packer, managing director al Aircoolbox, considera ca succesul timpuriu inregistrat de sistem in Europa poate fi acum replicat si in alte piete, precum Asia.

“Aircoolbox este o solutie cu adevarat globala, potrivita pentru o gama larga de produse, sectoare, tari si moduri de transport”, explica el.

“Volume mari de produse proaspete sunt exportate zilnic din Asia ori intre tarile asiatice. Avand o fabrica in sudul Chinei, suntem pozitionati ideal pentru a furniza regiunii un container unic, eficient din punct de vedere al costurilor si care asigura o buna izolare.”

transport3Construite din polietilena alimentara de inalta densitate umpluta cu spuma poliuretanica, cele 11 bucati componente ale Aircoolbox ce se imbina perfect pentru a forma un recipient rigid, complet izolat termic si rezistent la apa, pot preveni deteriorarea produselor din cauza caldurii, in timpul incarcarii si descarcarii.

Opt panouri laterale pot fi apoi repozitionate in baza, in interiorul sectiunii din mijloc si in capac, permitand containerului – acum la o treime dimensiunea initiala – sa fie usor de repozitionat si de reutilizat. In cazul in care este necesara adaugarea de izolatie si pentru controlul temperaturii, compania ofera Aircoolblox, care poate fi umplut cu materiale specifice care sa garanteze pastrarea intervalului optim de temperatura necesar.