Vanzarile Coca-Cola in Romania au crescut cu 9% anul trecut

0
398

Vanzarile Coca-Cola HBC, al doilea mare imbuteliator al grupului american Coca Cola, au crescut cu 9% anul trecut, la 167,4 milioane de navete, ultimul trimestru din 2016 reprezentand al optulea consecutiv in care volumele vandute pe plan local au avansat, se arata in raportul financiar al companiei.

La nivel mondial, volumele vandute au crescut nesemnificativ, cu 0,1%, la aproape 2,06 milioane de navete. Ca valoare, vanzarile companiei au scazut, anul trecut, cu 2% la nivel mondial, la 6,2 miliarde de euro. Excluzand influenta cursului de schimb, vanzarile au crescut cu 3%. Profitul net la nivel global a crescut cu 12%, la 352 milioane de euro.

“Volumele vandute au crescut cu 0,1%, cu un avans puternic pe pietele din Nigeria si Romania, temperat de continuarea declinului in Rusia si performantele mai slabe din Italia si Austria”, se mentioneaza in raportul financiar.

Volumele vandute pe pietele emergente au urcat cu 1,2%, sustinute in special de vanzarile din Nigeria si Romania, unde au existat cresteri pe toate segmentele.

In vara lui 2016, compania Coca-Cola HBC Romania si-a extins oferta de produse energizante, distribuind pe piata locala si Monster Energy, pe langa marca Burn pe care o avea deja in portofoliu.

Coca-Cola HBC Romania a devenit importatorul si distribuitorul oficial pentru brand-ul Monster Energy, in urma unui acord global, conform caruia companiei Coca-Cola (The Coca-Cola Company) ii revine un procent de aproximativ 16,7% din capitalul producatorului de bauturi Monster, o investitie de 2,15 miliarde dolari.

Coca-Cola HBC detine trei fabrici in Romania, la Ploiesti, Timisoara si Vatra Dornei, precum si o retea de 14 centre de distributie.