Home Stiri Companii Cererea pentru alimente pe bază de plante a crescut

Cererea pentru alimente pe bază de plante a crescut

0
A sign of the world's biggest food company Nestle is seen at their headquarters on October 17, 2013 in Vevey. The turnover of the Swiss group Nestle, the world leader in food, increased by 4% over the first nine months of 2013 to 68.4 billion Swiss francs (57 billion euros). AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)

Grupul elvețian Nestle va lansa o băutură cu lapte Nesquik pe bază de plante și o nouă versiune a burgerului său vegan, ca urmare a creșterii solicitărilor pentru alimente produse pe bază de plante.

Cererea pentru astfel de produse alternative a crescut pe perioada pandemiei, transmite Reuters, potrivit Agerpres, iar consumatorii încearcă să mănânce produse mai sănătoase. Și problemele apărute la unele dintre cele mai mari abatoare din lume au dus la o livrare
defectuoasă a cărnii.

„Interesul în alternativele produse pe bază de plante a crescut din mai multe motive”, a declarat directorul general de la Nestle, Mark Schneider, menţionând problemele înregistrate de-a lungul lanţului de aprovizionare cu carne din America de Nord. În primăvara acestui an, aproximativ 20 de abatoare au fost închise în SUA, după ce au fost descoperite mai multe mii de cazuri de infecţie cu coronavirus.

 

„De asemenea, oamenii sunt din nou interesaţi în sănătatea personală şi pierderea de greutate după ce s-a descoperit că virusul COVID afectează în mod deosebit pe cei cu probleme de sănătate preexistente”, a mai spus Schneider cu ocazia inaugurării unui centru de cercetare și dezvoltare la facilitatea de studii în domeniul laptelui pe care Nestle o are în apropiere de capitala Berna.

  • Creșteri de 40% pentru produsele alimentare pe bază de plante

În prima jumătate a acestui an, vânzările Nestle de produse alimentare pe bază de plante au crescut cu 40%, după ce anul trecut au trecut de 200 milioane de franci elveţieni (215 milioane de dolari). Cu toate acestea, este vorba de un procent mic din vânzările totale de 92,6 miliarde de franci realizate anul trecut de grupul elveţian.

Prețurile pentru produsele alternative la carne vor scădea în timp, deși costul unor ingrediente componente rămâne destul de mare.

„Vrem să fim lideri pe multe segmente şi vom merge acolo unde ne duce piaţa”, a spus Mark Schneider, adăugând că Nestle lucrează la alternative pe bază de plante şi pentru alte categorii de produse, inclusiv ciocolată şi îngheţată.

La rândul său, directorul de tehnologie de la Nestle, Stefan Palzer, a subliniat că utilizarea de ingredient pe bază de plante de-a lungul vastei gamei de produse Nestle, care se întinde de la batoanele de ciocolată KitKat, până la mâncarea pentru bebeluşi Gerber şi îngheţata Haagen-Dazs, ar oferi importante economii de scară.


Sursa: Agerpres

Skip to toolbar