Producatorul de vin Halewood isi largeste portofoliul cu doua sortimente de vinuri spumante

0
481
sticlă

Compania Halewood Wines & Spirits isi adauga in portofoliu, pe fondul cresterii consumului de vin spumant, doua sortimente noi, produse dupa metoda Charmat, Lambrini demisec si Lambrini dulce.

Spumantele Lambrini se alatura celor din gamele Rhein Extra, fabricate dupa metoda traditionala (Rhein Extra fiind cea mai veche marca de spumant din România), Prahova Valley si Millennium, produse dupa metoda Charmat.

Sub marca Lambrini, Halewood International mai produce si comercializeaza din 1994 cel mai popular perry (bautura alcoolica obtinuta din fermentarea perelor) din Marea Britanie. Disponibil in mai multe variante, si cu peste 40 milioane de sticle vândute in fiecare an, Lambrini este disponibil in peste 20 de tari.

„Cererea si consumul de vin spumant sunt pe un trend ascendent, datorita caracterului extrem de versatil si festiv al acestui produs. (…) Aducem in România o marca cu o traditie de doua decenii in Marea Britanie, pe care am imbogatit-o cu experienta noastra in producerea vinului spumant de calitate.”, a declarat Magdalena Constantinescu, Brand Manager Halewood Wines&Spirits.

Vanzarile grupului Halewood in Romania s-au ridicat anul trecut la 9,5 milioane de euro, iar pentru anul acesta reprezentantii producarorului de vin estimeaza venituri de 10,5 milioane de euro, in crestere cu 10%.

vin3Grupul International Halewood Wines & Spirits este cel mai mare producator si distribuitor independent de bauturi alcoolice din Marea Britanie, activând de peste 35 de ani pe piata. In 1987 compania a inceput sa importe vinuri din România, in strânsa colaborare cu Dan Muntean, iar zece ani mai tarziu John E. Halewood, proprietarul companiei britanice, si Dan Muntean au semnat un parteneriat, punând bazele Halewood Romania, unul dintre pricipalii exportatori de vinuri românesti in Marea Britanie.

In Romania, Halewood Wines & Spirits detine peste 350 de hectare de vita de vie plantate in perioada 2002-2009, in unele dintre cele mai reprezentative zone viticole ale tarii, printre care Dealu Mare si Murfatlar.

Printre companiile care fac parte din grupul Halewood România se numara Domeniile Halewood (specializata in gestionarea culturilor de vita de vie) si Cramele Halewood (productia si comercializarea de vinuri pe piata interna).

vin3Totodata, compania distribuie in Romania, atât produsele aflate in portofoliul Halewood International, cât si branduri de vin din toate colturile lumii, fiind unul dintre cei mai mari importatori de vinuri din tara.

Pe langa cele doua crame – Pivnitele Rhein Azuga si conacul Urlateanu -, compania mai detine si o retea de magazine Halewood – The Winery Outlet, care a ajuns la 12 unitati, dintre care trei in Bucuresti si câte una in Azuga, Constanta, Nistoresti, Ploiesti,Pitesti, Sibiu, Sinaia, Targoviste si Urlati.