ONLINE | 24-25 martie 2021
WEBINARII
MARATONUL DE NUTRIȚIE , NUTRIENȚI ȘI SĂNĂTATECONFERINȚĂ ONLINE
24-25 MARTIE
Zile
Ore
Minute
Secunde
Participa la Maratonul de Nutriție, Nutrienți și Sănătate și află cum a evoluat piramida alimentară în context COVID-19, ce înseamnă nutriția preventivă și/sau personalizată, secretele din spatele laboratorului de biologie moleculară, care sunt caracteristicile nutriționale ale cărnii, dar și care este viitorul pre – și probioticelor Context
Eveniment UNIC care are ca scop transferul de cunostinte de la specialisti in nutritie si alimentatie catre consumatori in contextul perioadei prin care trecem. În urma carantinei apar modificări de stil de viaţă, nu doar de regim alimentar, iar modificările de regim sunt o consecinţă a acestor modificări de stil de viaţă. Aici putem menţiona relaţiile cu cei din jur din această perioadă, care sunt afectate, starea psihologică, apariţia anxităţii, sau cu afectarea principalelor nevoi – cea de siguranţă.
Despre ce vom vorbi?

Imunitate, antioxidanti, probiotice si prebiotice, influenta alimentatiei asupra organismului, alimentatia pentru diverse stari nutritionale speciale, alimentatia si COVID-19, alimente preventive si alimente cu risc, piramida alimentara

Cui ne adresam?

Consumatorilor in general! Specialiștilor din industria alimentara și a suplimentelor datorita specificului temelor abordate - departamentelor de R&D, marketing, profesionistilor din sănătate,cercetătorilor, cadrelor universitare, biochimiștilor.

Ce facem diferit?

Eveniment unic ce are ca scop principal facilitarea accesului la informatie punand in contact CONSUMATORUL cu Eveniment unic ce are ca scop principal facilitarea accesului la informatie punând în contact CONSUMATORUL cu informații pe care în mod normal nu le poate accesa ușor, contribuind astfel la înbunătațirea cunoștințelor despre alimente, medicamente, suplimente alimentare, sau medicină alternativă.

Cine sunt spekerii?

Oameni de știință, medici, nutriționiști, profesioniști din domeniul sănătății, industriei alimentare și a suplimentelor alimentare

Hrana să vă fie medicament, nu medicamentul hrană! – Hipocrate”

20 KEYSPEAKERI| 20 DE TEME ARZĂTOARE | 12 ORE DE INFORMAȚII NOI Speakeri
Medici, nutriționiști, oameni de știință, profesioniști din domeniul sănătății, industriei alimentare și a suplimentelor alimentare
Consultant nutriție personalizată și nutrigenetică, tehnician nutriționist și master trainer nutriție
Este consultant nutriție personalizată și nutrigenetică, tehnician nutriționist și master trainer nutriție în cadrul școlii Fitness Scandinavia. Absolventă atât a Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București, dar și a masterului de nutriție și remodelare corporală din cadrul Facultății de kinetoterapie din cadrul UNEFS
Conferentiar Universitar Doctor
Conferentiar Universitar Doctor
Profesor universitar emerit la FSIA Galati, doctor inginer, Microbiologie industrială
Cu o vasta sctivitate stiintifica in domeniile: Caracteristicile nutriţionale ale alimentelor; Componenţi biologic activi ai alimentelor; Alimente functionale; Relaţia alimente- alimentaţie – sănătate ; Influenţa procesărilor asupra potentialului nutritional si biologic al alimentelor; Calitatea produselor alimentare.
Senior Technical Manager EMEA
Responsabilă pentru suportul tehnic și științific intern și extern din Europa in cadrul companiei Kemin, departamentul Human Nutrition and Health
Decan
Profesor titular la facultatea Știința și ingineria alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, cu o vechime de 35 de ani în învățământul superior și în cercetare, dezvoltare și inovare.
Medic și nutriționist, profesor universitar doctor, membru de onoare al Academiei Române
Presedintele Federatiei Romane de Diabet, seful catedrei de diabet, boli de nutritie si metabolism al Universitatii Iuliu Hatieganu din Cluj Napoca, formatorul scolii de nutritionisti din tara noastra
Medic si nutritionist in oncologie
Pasiunea pentru nutriție debutează în jurul anului 2010, la început ca o preocupare pentru îmbunătățirea sănătății și stilului de viață personal și al familiei. Pregătirea ulterioară prin cursuri specializate duce la obținerea calificării profesionale de nutriționist în 2015.
Doctor inginer conferentiar universitar
Cercetător gradul I și Director general al Institutului Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare, IBA București. Este conferențiar la Facultatea de Biotehnologii din cadrul Universității de Agronomie și Medicină Veterinară din București
Profesor Universitar și Prorector Cercetare
“Eu cred în puterea exemplului şi în concluzii, precum: PERSEVERENŢA BATE INTELIGENŢA! PASUNEA ÎNSEAMNĂ SUCCES! VALOAREA UMANĂ ESTE MULT MAI MARE DECÂT PREJUDECATA CELORLALŢI! MUNCA ÎNNOBILEAZĂ ŞI INSPIRĂ OMUL”
Specialist industria alimentara
In anul 2003 a obtinut titul de doctor în științe inginerești cu lucrarea “Cercetari privind influenta unor procese fizice asupra calitatii si valorii nutritive a pastelor fainoase”. Ulterior s-a dedicat activității de cercetare, la început prin constituirea departamentelor R&D ale unor mari companii din sector, apoi în echipele de management ale unor proiecte naționale și internaționale.
CS II Sef Seviciu National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produsele Stupului,
Experienta in cercetare stiintifica (CS II din 1997) a fost acumulata in cei peste 25 ani de activitate desfasurata in cadrul Centrului de Cercetari Biologice Iasi - Laboratorul de Cercetari “Stejarul” din Piatra Neamt, iar din 2011 in cadrul INCDBA - IBA Bucuresti, ca Sef al Seviciului National pentru Plante Medicinale, Aromatice si Produsele Stupului, cu atributii in domeniul notificarii, supravegherii si controlului suplimentelor alimentare.
Doctor in medicina veterinara, nutritionist
Liviu Pantă este membru fondator al Societății Naționale pentru Nutriție în Zootehnie și Medicină Veterinară cu experienta
Inginer industria alimentară
Inginer industria alimentară
Specialist gastrotehnică și tehnologii alimentare
Autor a peste 70 de articole stiintifice destinate alimentelor, tehnologiilor si amenajarilor tehnologice ale bucatariilor profesionale.. Autor al mai multor carti: Cartea bucătarului profesionist - 2016, Cartea cofetarului-patiser | 2018.
Doctor inginer prorector
Este coordonator/membru cheie/responsabil a 17 granturi de cercetare cu finanțare internă și 5 cu finanţare externă și membru în echipa de cercetare a 50 de proiecte naționale și internaționale.
Conferinta ONLINE - ediția nr.3 Structura
Eveniment online care are ca scop transferul de cunostinte de la specialisti in nutritie si alimentatie catre consumatori in contextul perioadei prin care trecem
ZIUA 1 >>Tehnologie, alimentatie, sanatate – Soluții nutriționale pentru o viață în permanentă schimbare
 • March 24, 2021 12:10
  BetaVia™ Complete – Innovative algae-sourced ingredient for immune support

  Conștientizarea consumatorilor pentru sănătatea imunologică nu a fost niciodată mai mare precum în ultimele luni. Atât consumatorii europeni cât și cei globali au clasat în mod constant imunitatea printre cele mai importante probleme de sănătate și pe măsură ce oamenii se adaptează la „noua lume normală”, această tendință a creșterii imunității va continua, consumatorii devenind mai informați cu privire la valoarea pe care o are nutriția pentru a ne menține sănătoși.

  Kemin Human Nutrition and Health a introdus recent pe piața europeană BetaVia™ Complete, un ingredient natural, care întărește imunitatea, provenit din alga Euglena gracilis.

 • March 24, 2021
  Nutritia oncologica pas cu pas
 • March 24, 2021
  Health Coach - ''Antrenorul tău de sănătate''

  Medicul tocmai ți-a dat un verdict crunt suferi de o boală gravă, iar opțiunile medicale sunt puține și extrem de neplăcute. Ce este de făcut?

  Vestea bună este că nu mai ești singur în lupta mea cu boala și ai un aliat nesperat: un Health Coach.

  Despre ce poate face un Health Coach într-o astfel de situație aflați participând la Maratonul de Nutriție, Nutrienți și Sănătate.

 • March 24, 2021
  NUTRI-SCORE - EVALUAREA NUTRIȚIONALĂ A UNOR ALIMENTE

  Evaluarea nutriționala a alimentelor este o activitate destul de complexă care cuprinde pe lângă determinarea compoziției chimice obișnuite (conținutul în apă, substanță uscata, proteine, glucide, lipide) și determinări mai de finețe cum ar fi: conținutul în acizi grași, vitamine, minerale, aminoacizi. Pe baza datelor de compoziție chimică simplă, dar mai ales complexă se pot aplica diverse formule de calcul care să permită o evaluare mult mai detaliată a alimentelor.

 • March 24, 2021
  Piramida Alimentatiei Carpato-Danubiene & Iaurtul in alimentatia zilnica – noutati

  Piramida alimentară carpato-danubiană este o adaptare a modelului mediteranean și parțial al celui Nordic la cultura din țara noastră. Acestea două din urmă au efecte benefice dovedite științific vis-a-vis de importanța aplicării lor în medicina preventivă și curativă, dar și în optimizarea calității și duratei vieții.

 • March 24, 2021
  Procesarea alimentelor si reducerea alergiilor/intolerantelor alimentare la consumatori
 • March 24, 2021
  prezentare rezervata IBA Bioresurse
ZIUA 2 >>Provocarea momentului > COVID-19 – cum sa mancam sanatos pentru a sustine sistemul imunitar!
 • March 25, 2021
  Compusii antiinflamatorii prezenti in alimente

  Intensele studii care se efectueaza in prezent referitoare la cauzele maladiilor cu care se confrunta civilizatia moderna conduc din ce in ce mai mult la concluzia, acceptata atat de medici cat si de nutritionisti, ca in majoritatea cazurilor sunt prezente procesele inflamatorii. Iar maladia care ne-a lovit in ultimul an a adus zilnic in atentia noastră gravitatea si consecințele acestor fenomene. Si, nu de putine ori, ne-au parvenit informații despre importanța unor nutrienti in proțectia antivirală.

 • March 25, 2021
  Concepte emergente noi pentru funcționalizarea alimentelor, prin tranziția de la probiotice la metabiotice, ca strategie de promovare a sanătății.

  Tranziția de la probiotice la postbiotice (metaboliți sintetizați de bacteriile probiotice în procese fermentative dirijate) și paraprobiotice (celule probiotice inactivate prin diferite procedee) reprezintă concepte moderne pentru obținerea de ingrediente și alimente funcționale utilizând culturi de microorganisme selecționate, în procese fermentative optimizate, prin controlul și parametrilor biotehnologici, precum substratul fermentativ, culturile starter, condițiile de fermentare și de postprocesare a mediului fermentat.

 • March 25, 2021
  Psihobiotice in contextul COVID 19

  Psihobioticele sunt bacterii intestinale cu beneficii asupra funcționării creierului. Multe studii din literatură se adresează comunicării bidirecționale dintre intestin și creier, subliniind impactul pe care îl are asupra întregii stări de sănătate și asupra tulburărilor care pot fi generate de aceasta relație.

 • March 25, 2021
  Despre imunitatea antivirala
 • March 25, 2021
  Ivermectina, un medicament controversat
 • March 25, 2021
  Rezultatele testării nutrigenetice și influența factorilor epigenetici (nutriție, stres, somn) asupra expresiei genelor

  Testarile nutrigenetice pot contrinui la reducerea sau prevenția apariției unor afecțiuni, ajutând astfel organismul la menținerea sănătății pe termen lung . Deși citirea unei pozitivități în testul genetic înseamnă doar predispoziție genetică, interpretarea statistică a unui rezultat raportat la o populație, reprezintă un indicator relevant pentru măsurile de prevenție. Este cunoscut faptul că anumite variații (polimorfisme) comune combinate între ele și asociate comportamental pot crește riscul anumitor afecțiuni.

 • March 25, 2021
  Adevaruri din spatele laboratorului de biologie moleculara
Unde se desfasoara? ONLINE
Conferința se va desfăsura pe platforma Zoom
Participare Tarife
Va invitam sa alegeti pachetul potrivit pentru dumneavoastra
Pachet SIMPLE
100 lei (TVA inclus)

Participare ONLINE in auditoriu, 1 zi, la alegere
Acces pe platforma ZOOM
Posibilitatea de a intercationa LIVE cu participantii si vorbitorii
Prezentarile format PDF
Inregistratea video a intregului maraton
Diploma de participare

Pachet BUSINESS
150 lei (TVA inclus)

Participare in auditoriu in ambele zile
Acces pe platforma ZOOM
Posibilitatea de a intercationa LIVE cu participantii si vorbitorii
Prezentarile format PDF
Inregistratea video a intregului maraton
Diploma de participare

Pachetul este special creat pentru mediul academic
Pachet ACADEMY
75 lei (TVA inclus)

Participare in auditoriu in ambele zile
Acces pe platforma ZOOM
Posibilitatea de a intercationa LIVE cu participantii si vorbitorii
Prezentarile format PDF
Inregistratea video a intregului maraton
Diploma de participare

Asociatia NNS sustine pregatirea viitorilor specialisti
Pachet STUDENT
GRATIS

Participare in auditoriu in ambele zile
Acces pe platforma ZOOM
Posibilitatea de a intercationa LIVE cu participantii si vorbitorii
Prezentarile format PDF
Inregistratea video a intregului maraton
Diploma de participare

Newsletter
Abomati-va la newsletter-ul zilnic pentru a urmarii indeaproape noutatile.
20
Speakeri
2
Days
200
Participanti
12
Webinarii
4
Moderatori
Cele mai noi Articole
Stiri din industria alimentara si a suplimentelor alimentare
Newsletter
Gaseste evenimentul potrivit pentru tine
March 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031