“clean label”, cum este perceput acest subiect din perspectiva legislației Uniunii Europene, aflați la ESE 2020

Dimitra Papadimitriou, liderul departamentului pentru determinarea standardelor de calitate în alimente, Direcția Politici și Cercetare în Nutriție din cadrul EFET (Hellenic Food Authority,
autoritate omolog ANSVSA din Grecia), este key speaker la seminarul informativ organizat anual ESE – Etichetare. Siguranță. Etică. 2020, online în zilele de 17 noiembrie (industria alimentară), iar 18 noiembrie (suplimentele alimentare).

Expertul elen, Dimitra Papadimitriou, face parte din mai multe grupuri de lucru, precum cel al experților guvernamentali ai UE privind aditivii alimentari, al experților guvernamentali ai UE privind aromele alimentare, al experților guvernamentali ai UE privind enzimele alimentare, al grupului de lucru al UE privind alimentele noi, al rețelei științifice EFSA pentru alimente noi, membru supleant al rețelei științifice a EFSA privind riscurile emergente.

De asemenea, Dimitra Papadimitriou este implicată în organizarea trainingurilor la nivelul
autorităților naționale elene pe tema aditivilor alimentari din 2010, este reprezentantul EFET în comitetele științifice și de politici pentru aditivii alimentari din cadrul Comisiei Europene, a fost implicată în propunerea de modificare a amendamentelor pentru aditivii alimentari și a fost responsabilă pentru dezvoltarea unui manual național de procedură pentru catalogarea produselor neconforme, ca urmare a unor controale oficiale realizate pentru aditivii alimentari.

Mesajul pe care Dimitra Papadimitriou îl va transmite participanților la seminarul ESE 2020 gravitează în jurul “clean label”:

Cum este perceput acest subiect din perspectiva legislației Uniunii Europene. Regulamentul european al aditivilor.

Cerințele pe care trebuie să le întrunească un produs „clean label”;

Ce înseamnă natural când ne referim la aditivi și arome alimentare, dar și ce presupune omiterea unor substanțe chimice pe lista ingredientelor, cum ar fi adjuvanții tehnologici.

 Granița dintre aditivi și adjuvanții tehnologici. Ce anume trecem pe etichetă?

Dimitra Papadimitriou va explica și cum ne putem asigura că nu inducem consumatorul în
eroare în ceea ce privește etichetarea aditivilor alimentari, așa cum prevede legislația Uniunii Europene. Totodată, specialistul elen va sublinia importanța determinării corecte a cărei categorii de produse îi aparține alimentul nostru – scopul reglementărilor aplicabile în toate statele-membre Uniunii Europene este de a armoniza aceste practici în interiorul spațiului.

VREAU SĂ MĂ ÎNSCRIU LA ESE 2020

Tarife de participare

1 zi de seminar = 250 lei, TVA inclus
2 zile de seminar = 400 lei, TVA inclus
* pentru participarea mai multor persoane din aceiași companie, vă rugam să ne contactați la office@roaliment.ro, sau la 0744162991.

Interesul consumatorilor pentru produse sănătoase sau produse ce facilitează o mai bună
funcționare a organismului este în continuă creștere. Consumatorii sunt de părere că produsele cu mai puține ingrediente sunt mai sănătoase decât celelalte.

Luând în considerare acest aspect, putem spune că oamenii acordă mai multă atenție ingredientelor listate pe etichetă și calității generale a produselor alimentare, ceea ce le influențează decizia de cumpărare, astfel alegând alimente despre care se spune că nu conțin substanțe chimice, aditivi alimentari sau arome artificiale. Acest nou stil de viață constituie o provocare pentru industria alimentară, care încearcă să găsească soluții pentru a produce în regim clean label.

DORESC SĂ PARTICIP LA ESE 2020 – FORMULAR DE ÎNSCRIERE


Despre ESE 2020

Cea de-a cincea ediție a seminarului informativ ESE (Etichetare. Siguranță. Etică) se va desfășura, anul acesta, în mediul online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia de coronavirus.

ESE este seminarul informativ dedicat noutăților legislative din industria alimentară și a suplimentelor alimentare și va avea loc în zilele de 17 și 18 noiembrie 2020.

Trimite până la data de 1 noiembrie întrebările tale adresate invitaților la office@roaliment.ro și vei afla răspunsul în cadrul seminarului.

Participă la ESE și află ce este corect și ce nu pe eticheta ta!

Leave a Comment

Newsletter
Gaseste evenimentul potrivit pentru tine
March 2021
M T W T F S S
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031