Dana POP

Dana Pop este absolventa Facultãţii de Ştiinţe Alimentare a Universitãţii “Dunãrea de Jos” din Galaţi și are un doctorat în biotehnologii în industria alimentarã, susţinut la aceeași universitate.

Are 11 ani de experienţã practicã într-o fabricã de produse alimentare, unde a ocupat diverse funcţii și peste 18 ani de experienţã în vânzãri. De 5 ani este antreprenor în domeniul importului și comercializãrii vinurilor, prin firma WINE DOCTOR SRL, firmã prin care oferã și consultanţã tehnicã pentru industria alimentarã.

Consultanţa în domeniul industriei alimentare este oferitã pentru proiectarea tehnologicã a spaţiilor de producţie sau depozitare, precum și proiectarea și implementarea standardului de calitate HACCP în conformitate cu cerinţele ISO 22000, la firme ce activeazã în industria alimentarã și de restauraţie. Pânã acum a participat la proiectarea tehnologicã a 25 de fabrici de produse alimentare, precum și la implementarea a 10 sisteme de calitate la operatori industriali sau la firme din HORECA. Consultanţa tehnicã este oferitã și în domeniul etichetãrii legale a alimentelor sau al obţinerii notificãrilor necesare pentru comercializarea suplimentelor alimentare și a produselor ecologice.

Are peste 1000 de ore de predare a cursurilor de formare specifice industriei alimentare, iar de mai mult de un an este vicepreședinte al Federaţiei Naţionale a Degustãtorilor Autorizaţi din Romania (FNDA), ocupându-se activ de domeniul brânzeturilor, domeniu în care va realiza primul curs din Romania de degustare profesionalã a acestora.

Face parte din juriul de degustare a produselor alimentare din cadrul concursului “Gustul ales” organizat de RO.aliment, precum și din jurii de degustare a vinurilor atât la concursuri naţionale (Concursul de degustare spumante romanesti 2018, 2019, Tastevin 2016-2020, Vinul.ro) cât și internaţionale (Concours Internationale de Lyon 2019).

Leave a Comment

Speaker Details