Trenduri globale pe piata de inghetata

Desi trendul pietei de inghetata din Romania a fost unul crescator in ultimii ani, ramanem o piata cu un consum redus pe cap de locuitor, situandu-ne la o treime din media europeana. In Romania in mod traditional inghetata a fost si este in continuare un desert de sezon, fiind in mare parte limitat la perioada verii.

Cu toate acestea in ultimii ani a devenit evidenta o tendinta de diversificare si emancipare a gusturilor si cerintelor consumatorilor, marcata printre altele de aparitia si dezvoltarea unui sector artizanal alaturi de cel industrial consacrat.

Din punct de vedere al trendurilor globale manifeste pe piata de inghetata, acestea se pot circumscrie unor categorii precum “bunatati naturale”“stil de viata sanatos”“rasfat nobil” sau “descoperiri nostalgice”, fiecare adresandu-se unor cerinte noi ale consumatorului de inghetata.

Astfel categoria “bunatati naturale” poate include plante aromate sau condimente (de ex. inghetata cu frunze de menta sau busuioc, inghetata cu chilli), seminte de fructe adaugate pentru augmentarea senzatiei de natural, utilizarea de extracte, texturi inedite.

Pe fondul cresterii preocuparii pentru un “stil de viata sanatos”, producatorii au dezvoltat noi sortimente ale indragitului desert pe baza de lapte vegetal (lapte de cocos, migdala sau diferite cereale), cu continut redus de zahar sau grasime, cu adaos de proteine si fibre, cu arome naturale etc. De asemenea la nivel global se contureaza categoria de “desert inghetat” cu lansari de produse precum iaurt grecesc inghetat.

In zona de “rasfat” regasim arome sofisticate imprumutate de la alte categorii de produse precum prajituri indragite (aroma de cheese cake, tiramisu, turta dulce) sau tente alcoolice (aroma de irish cream, sampanie, arome de cocktailuri) dar si inclinatia catre texturi inedite prin adaosul de crème sau incluziuni in masa de inghetata (de ex. crema de caramel cu unt sarat, fulgi crocanti de caramel, fulgi de cafea, fructe etc.)

In acest context de rafinare si diversificare a gusturilor, FD Ingredients va pune la dispozitie o paleta vasta de ingrediente si solutii, de la gusturi si retete traditionale pana la cele mai avangardiste combinatii de aromatizare si tipuri de inghetata:

  • Arome de la clasic, la sofisticat, la avangardist;
  • Sisteme de stabilizare pentru inghetata pe baza de lapte, sorbet, inghetata cu grasime vegetala sau lapte vegetal (de ex. cocos);
  • Solutii pentru inghetata cu zahar redus;
  • Specialitati din caramel (creme si incluziuni din caramel – crema de zahar ars, butterscotch, unt sarat etc.);
  • Incluziuni si pudre de fructe;
  • Paste si incluziuni din fructe oleaginoase (nuci, migdale, caju, fistic, pecan etc.);
  • Coloranti (naturali si identic naturali, sucuri concentrate pentru colorare).

Venim in intampinarea partenerilor nostri cu prezentari de concept (de exemplu colectia Gusturi Romanesti) dar si mostre finite care sa puna in evidenta directiile de gust propuse. Oferim asistenta tehnica si tot suportul necesar pentru dezvoltarea proiectelor dvs. si suntem la curent cu cele mai noi tendinte din domeniu.

Pentru detalii, prezentari, mostre si asistenta tehnica

email office@fdingredients.ro, telefonic la +4021 232 14 35

 www.fdingredients.ro

Leave a Comment