Patru noi produse înscrise la categoria produse din pește pentru trofeul „Gustul Ales”

Salata cu icre de știucă de Tulcea, sardeluța marinată în ulei, pastrama de crap argintiu și batogul de crap argintiu s-au adăugat pe lista produselor concurente pentru premiile „Gustul Ales 2020” la categoria produse din pește.

Cele patru produse aparțin Deltaica Seafood și sunt comercializate sub brandul Deltaica – Traditii sanatoase.

  • Salata de icre de știucă (IGP)

Se spune ca turistii care beau apa din Dunare se indragostesc de Delta Dunarii si vor reveni pe aceste meleaguri. La fel credem si noi ca cei ce gusta Salata cu icre de stiuca de Tulcea Deltaica ii vor indragi gustul savuros.

De la prima degustare, boabele mari de icre te rasfata cu gustul natural, adevarat al caviarului de stiuca, fara aditivi, coloranti sau conservanti, Salata cu icre de stiuca de Tulcea Deltaica recreand unul dintre gusturile autentice ale unui ospat pescaresc in inima Deltei Dunarii.

Produs romanesc premium, cu indicatie geografica protejata, creat dupa retete traditionale deltaice, cu resurse din Delta Dunarii, capturate responsabil, cu respect pentru natura.

  • Sardeluța marinată în ulei.

Sardeluta marInata in ulei are la origini o straveche reteta mediteraneana, pe care pescarii rusi-lipoveni de la Sulina au preluat-o si au adaptat-o la ingredientele autohtone. Astfel, ei au valorificat sprotul de Marea Neagra (denumit local „kiulca”) capturat din belsug la talienele marine, iar pentru marinare au imbinat vinuri locale seci cu otetul din vin.

Plecand de la reteta pescarilor rusi-lipoveni, am adus un plus de savoare sardelutei prin mixul atent ales de condimente naturale si vinul local Aligote, obtinand astfel un produs cu personalitate proprie si o excelenta sursa de Omega 3.

Produs romanesc atestat traditional, fara aditivi, coloranti sau conservanti.

  • Pastramă de crap argintiu

Oricat ai cauta, o pastrama de crap argintiu mai delicioasa, nu vei afla.

Este un preparat obtinut din file de crap argintiu, invaluit intr-un amestec de condimente naturale, a carui savoare unica este oferita de afumarea la rece.

Cu siguranta veti mai dori o portie!

Produs romanesc atestat traditional, fara aditivi, coloranti sau conservanti.

  • Batogul de crap argintiu

Gustul rafinat al acestui preparat obtinut din file de crap argintiu il claseaza in topul produselor emblematice ale gastronomiei deltaice.

Invaluit intr-un mix atent selectionat de condimente naturale si afumat la rece pentru a-si pastra savoarea unica, batogul de crap argintiu Deltaica alinta simturile cu fiecare bucatica.

Produs romanesc atestat traditional, fara aditivi, coloranti sau conservanti.

Produsele Deltaica sunt comercializate în Auchan, Selgros și Kaufland, dar și ca private label în Mega Image (brandul „Gusturi Românești”), în Lidl (brandul „Nautica” și „Cămara noastră”) și în Carrefour (brandul „Drag de România”).

Despre trofeele „Gustul Ales”

Premiile „Gustul Ales” sunt oferite în cadrul concursului „Ora de bun gust”, organizat de agenția RO.aliment. Produsele care pot dovedi că sunt fabricate în România vor fi jurizate de un juriu de specialitate luând în calcul mai multe criterii: gust, miros, caracteristica specifică fiecărei grupe (textura, limpiditate, palatabilitate etc), aspect, dar și conținutul fișei tehnice a produsului.

CE PRODUSE SUNT ELIGIBILE

Concursul va avea loc în zilele de 25 și 26 noiembrie 2020 online și va putea fi urmărit live de către participanți, pe platforma ZOOM. Anul acesta, trofeele vor fi decernate pe 3 decembrie, într-o ceremonie online, din cauza restricțiilor impuse de pandemia SARS -COV2.

VREAU SĂ MĂ ÎNSCRIU

TARIFE DE ÎNSCRIERE PRODUSE ÎN CONCURSUL „Gustul Ales 2020”:
● 1 produs în concursul „Gustul Ales”: 200 euro + TVA
● 2 produse în concursul „Gustul Ales”: 360 euro + TVA
● 3 produse în concursul „Gustul Ales”: 480 euro + TVA
● 4 produse în concursul „Gustul Ales”: 600 euro + TVA

Leave a Comment

Newsletter
Gaseste evenimentul potrivit pentru tine
April 2021
M T W T F S S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930