Ambalajele pentru carne se vor bucura de un deceniu de creștere

0
797

Un raport al unei agenții de consultanta de marketing intelligence Future Market Insight (FMI) spune că vânzarile de ambalaje pentru carne vor înregistra o creștere între perioada actuală și 2025.

Cererea pentru ambalaje noi și îmbunătățite pentru industria cărnii în Europa, SUA și Asia-Pacific va ajuta industria de ambalare pentru produse din carne se bucură de un deceniu de creștere modestă, în conformitate cu datele FMI.

Datorită urbanizării în creștere în țările mari, cum ar fi Brazilia, China și Rusia, împreună cu o creștere a cererii de produse convenience, industria ambalajelor pentru industria cărnii a fost “înfloritoare”, arată raportul.

În ciuda pieței pozitive de ambalaje pentru carne în țările BRIC (Brazilia, Rusia, India și China), un număr de provocări se confruntă cu prosperitatea imediată a industriei.

Nanotehnologia

FMI spune că problemele primare “imobilizarea creșterii pieței de ambalaje pentru carne” pot fi grupate în două categorii principale: mediul și sănătatea. Pe de o parte, companiile de ambalare carne trebuie să fie în măsură să demonstreze că produsele lor sunt durabile și ecologice și pot fi reciclate. Provocarea constă în fabricarea de ambalaje inovatoare, care este eco-friendly, dar, de asemenea, igienică, oferind în același timp o protecție maximă a produselor și consumatorilor.

Nanotehnologia este probabil să fie un aspect important al ambalajelor pentru carne având în vedere că firmele vor să satisfacă cerințele consumatorilor pentru ambalaje sănătoase și sustenabile.

Investiția

Unele dintre beneficiile nanotehnologiei în ambalaje de carne includ ” biodisponibilitate îmbunătățită, efecte antimicrobiene, acceptare senzorială îmbunătățită si livrarea vizată de compuși bioactivi”, potrivit unui raport al Jurnalului Asian-Australian de Zootehnie.

Reprezentanții FMI au mai spus că marii jucatori din ambalaje de carne in urmatorii noua ani vor investi masiv în scopul de a menține poziția lor în vîrful topului industriei ambalajelor pentru carne. Jucatorii cheie includ Crown Holdings, DuPont, Nuconic Packaging și Toyo Seikan Group Holdings și mulți au fost cu ochii pe achizitii si fuziuni pentru a consolida eficiența afacerii lor.

Un exemplu aici a fost achiziția companiei spaniole de fabricat cutii de conserve Mivisa Envases în 2014 de către compania americană Crown Holdings. Achiziția a costat în jur de 1.2 miliarde euro.