Ambalaje pentru fructe de mare extind valabilitatea

0
600
ambalaje_peste

Un nou sistem de ambalaje pentru fructele de mare, care oferă beneficii logistice și de sustenabilitate, comparativ cu ambalajele mai tradiționale, a fost introdus de către compania RPC Bebo Kristiansand Food Packaging Systems (Promens Kristiansand).

Sistemul alcătuit din tăvi ușoare, filme de etanșare și mașini de acoperire permite ambalarea unei game largi de fructe de mare, de la fileuri de pește până la scoici și în combinație cu ambalarea în atmosferă modificată, poate mări termenul de valabilitate la raft al produsului.

Tăvile din polietilenă de mare densitate termoformate special concepute sunt disponibile într-o gamă de dimensiuni și conțin caracteristici cum ar fi piramide, care, atunci cand sunt utilizate in asociere cu strat de plastic, elimină decolorarea peștelui din apă reziduală și lichide. Tăvile asigură termen lung de valabilitate, fără a fi nevoie de gheață, până la 1012 de zile pentru fileuri de pește.

Pentru distribuirea eficientă, tăvile au o construcție robustă și pot fi depozitate optim, un stivuitor putând conține până la 10 ori mai multe tăvi decât tăvile din polistiren expandat.

Compania Promens este un lider în producerea de materiale plastic, având 42 de fabrici în Europa, America de Nord, Asia și Africa. Compania produce o gamă largă de produse, inclusiv ambalaje pentru produse alimentare, produse cosmetice, produse chimice și farmaceutice și servește mai multor industrii, cum ar fi procesarea alimentelor, chimice și industria medicală, precum și industriile de automobile, industria grea și electronice.

Domeniul Promens include metode de producție, cum ar fi suflare, termoformare și turnare prin injecție, precum și turnarea prin rotație, domeniu în care societatea este cel mai mare producător din lume. În total Promens are 3800 de angajați.

Promens ambalaje alimentare oferă solutii de ambalare pentru produse alimentare pentru sectoarele europene de retail și alimentație publică. Prin intermediul rețelei Promens de facilități de producție și tehnologii, compania oferă o gamă completă de soluții de ambalare.