Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea unor active ale Amraz România srl de către Alpla Plastic srl

0
139

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care ALPLA Plastic SRL preia activitatea de producţie şi comercializare de preforme de polietilen tereftalat (PET) a Amraz România SRL.

ALPLA Plastic România SRL face parte din Grupul ALPLA care este activ la nivel mondial în sectorul ambalajelor şi este specializat în proiectarea, dezvoltarea, producerea, promovarea şi distribuţia produselor şi soluţiilor de ambalare, cum ar fi sticlele şi capacele, prin utilizarea diferitelor tehnologii de modelare prin suflare extrusivă, modelare prin suflare extensivă a PET-urilor, modelare prin suflare prin injecţie, modelare prin injecţie şi producerea de tuburi.

ALPLA România SRL are ca obiect de activitate fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic (fără a include preformele PET).

Cu toate că, prin această operaţiune are loc o diminuare a numărului de concurenţi de pe piaţa producţiei şi comercializării de preforme PET din România, autoritatea de concurenţă a constatat că tranzacţia nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte substanţială a acesteia, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante, întrucât vor exista în continuare producători locali, precum și suficiente surse de aprovizionare din import (Bulgaria, Ungaria, Serbia, Polonia etc).

Reamintim că, autoritatea din domeniul concurenței a autorizat în luna aprilie preluarea de către Grupul ALPLA a companiei Star East Pet S.R.L. Star East Pet produce preforme de polietilen tereftalat (PET) – pentru fabricarea flacoanelor PET pentru produse alimentare şi nealimentare. Principala activitate de producţie a societăţii este reprezentată de fabricarea preformelor PET pentru a produce flacoane de 0,5 – 6 litri, în variantă transparentă sau colorată pentru îmbutelierea băuturilor carbogazoase (CSD), sucurilor, apei minerale, berii şi a altor tipuri de produse, precum lichid de parbriz, alcool etc.