Dow si Nordmeccanica vor lansa mai multe tehnologii de ambalare in 2016

0
429

Dow Chemical Company a incheiat un parteneriat cu Nordmeccanica pentru a aduce mai multe tehnologii pe piata in 2016, pentru comercializarea mai rapida a sistemelor adezive pentru ambalare.

Cele doua companii intentioneaza sa introduca pe piata “prima inovatie semnificativa” rezultat al colaborarii la DRUPA 2016, care va avea loc in Düsseldorf, Germania, in perioada 31 mai- 10 iunie.

Greg Bunker, global business director, Dow Adhesive for Packaging, Textiles and Hygiene (Adezivi pentru ambalare, textile si igiena), a declarat ca vor lucra pe dezvoltarea de noi tehnologii pe piata la Pack Studios in Mozzate, Italia.

“Acest acord oficial de dezvoltare reflecta un alt punct de referinta in angajamentul Dow fata de industria adezivilor, impreuna cu participarea puternica pe piata ambalajelor flexibile prin solutiile noastre de polietilena si rasina speciala”, a declarat acesta.

“Acest parteneriat se bazeaza pe traditia Dow in colaborarea cu diferite companii din industrie pentru a accelera inovatia pe piata, profitand de experienta Dow in domeniul integrarii in poliuretan, acril si polietilena.

Pack Studios care apartine Dow este un centru de inovare si dezvoltare care are o linie industriala de laminoar Nordmeccanica Super Combi 3000.

Echipamentul permite clientilor internationali sa testeze, sa realizeze prototipuri si sa duca inovarea mai departe in domeniul laminarii ambalajelor fara a intrerupe propria lor productie comerciala.

“Eforturile conjugate ale mai multor jucători”

Ambele companii vad un potential enorm de a avansa tehnologia pentru industria de ambalaje flexibile, prin combinarea dezvoltarii adezivilor cu echipamente care lanseaza noi tehnologii pentru comercializarea mai rapida pe piata.

Acordul de colaborare intre Dow si Nordmeccanica va permite capabilitati similare la centrele suplimentare Pack Studios de pe tot globul. Există cinci centre Dow Pack Studios in total, in Brazilia, Italia, China, Elvetia si SUA.

Tehnologia zilelor noastre este atat de avansata incat inovarea este rezultatul eforturilor combinate ale mai multor jucatori”, a declarat Vincenzo Cerciello, director tehnic, Nordmeccanica Group. Prin aceasta colaborare puternica vom continua sa alimentam cresterea industriei de ambalaje flexibile.

“Aceasta industrie conduce la dezvoltarea ambalajelor durabile, cu cea mai eficienta utilizare a materialelor, precum si reducerea risipei de alimente de-a lungul lantului de aprovizionare cu alimente la nivel mondial.”

La Pack Studios, clientii pot testa proprietati diferite pentru ambalarea produselor alimentare si a bauturilor, inclusiv a foliilor de protectie bariera, materiale de etansare, adezivi, plastic rigid si ambalaje flexibile pentru produse alimentare.