Siguranta alimentara, discutata la Global Food 2016- Conferinta GFSI

0
1224
operatori

Conferinta GFSI Global Food Safety, dedicata sigurantei alimentare la nivel global, este un eveniment anual care aduce impreuna peste 1000 de lideri de specialitate in domeniul sigurantei alimentare din peste 50 de tari.

Conferinta Global Food 2016 se desfasoara in aceasta perioada, intre 29 februarie si 3 martie 2016, locatia fiind InterContinental Berlin, Germania.

Subiectele care vor fi abordate in cadrul conferintei se vor axa pe siguranta alimentara, sanatate publica, siguranta preventiva, nutritie, bunuri de consum, servicii in domeniul sanatatii si sigurantei.

Conferinta Global Food 2016 este organizata de catre Global Food Safety Initiative (GFSI) in parteneriat cu The Consumer Goods Forum. De cand a fost lansat in 2001, peste 2000 de seniori specialisti din peste 60 de tari au participat la eveniment, cu peste 60% dintre participanti care au participat la fiecare editie.

GFSI a luat nastere ca o initiativa de afacere pentru imbunatatirea continua a sistemelor de management pentru sigutanta alimentara astfel incat sa ofere alimente sigure consumatorilor la nivel global. GFSI a fost lansata in 2000 urmare a numarului crescut de crize privind siguranta alimentara iar increderea consumatorilor era scazuta. Specificul initiativei privind siguranta alimentara aduce impreuna de la experti internationali din intreg lantul de distributie al alimentelor la grupuri tehnice de lucru, procesatori pentru a impartasi cunostintele si pentru a aduce la standarde siguranta alimentara in toata industria.

Viziunea GFSI “Alimente sigure pentru consumatorii de oriunde.”

Peste 800 de profesionisti in domeniul sigurantei alimentare din peste 60 de tari participa la sesiunea din acest an a conferintei de la Berlin dintre care retailers, procesatori, producatori, operatori alimentatie publica, furnizori de servicii pentru siguranta alimentara, din domeniul academic, organisme de certificare si acreditare, oficiali din govern, autoritati publice si organizatii international.

Printre sponsorii editiei de anul acesta a conferintei GFSI dedicate sigurantei alimentare de numara: ECOLAB, Greenfence, Sealed Air, NSF International (care de curand a achizitionat Euro Consultants Group- ECG), PepsiCo, SGS, Cargill, Coca-Cola, Mondelez, IFS Food si Danone.

In cadul sesiunii speciale din data de 2 martie 2016, companiile Greenfence, Sealed-Air Diversey si Ecolab si-au prezentat serviciile si solutiile innovative dedicate sigurantei alimentare.

Domnul Serban Teodorescu, Global Managing Director, Food Group (divizia alimente) in cadrul companiei NSF International a sustinut o prezentare in cardul work-shop-ului despre Managementul de criza, tot din data de 2 martie 2016.