Echipamente de vidare, pentru uz casnic

0
106

Multivac a lansat un nou dispozitiv ce permite consumatorilor să-și ambaleze acasă produsele alimentare în pungi vidate pentru a le îngheța, a le menține proaspete pentru o perioadă mai lungă de timp sau pentru a le găti la temperaturi scăzute.

Potrivit Process Alimentaire, acesta va fi comercializat publicului larg din ianuarie 2018.

Echipamentul este destinat persoanelor fizice și va fi vândut la un preț de 1.299 € bucata. Multivac Home este definit ca un sistem profesional de vid pentru uz privat. Este echipat cu o pompă de vid ce nu necesită mentenanță și permite introducerea alimentelor în saci vidați în scopul conservării sau gătitului. Poate fi asociat cu un fierbător, contra unei sume de 150 €.

Multivac Home are patru funcții pre-programate: vacuum complet (99%) la 10 mbar, pungi parțial vidate pentru produse fragile, depozitare în recipienți de sticlă (ulei sau vin) și funcție de marinare. Multivac dispune de colecție de rețete simple pentru a da idei de utilizare.

„Multivac Home este deja popular printtre bucătarii care folosesc uleiuri de înaltă calitate, care își pierd proprietățile organoleptice în foarte scurt timp, dispozitivul permițându-le evacuarea oxigenului din spațiul capului sticlei la fiecare utilizare”, spune Christophe Charoy, președintele Multivac France.

Una dintre caracteristicile mașinii este de vida sticluțele de ulei sau de vin pentru ca aceste produse să-și mențină calitățile organoleptice.

Evită uscarea condimentelor

Echipamentul, de asemenea, face posibilă menținerea alimentelor sub vid pentru înghețare sau chiar păstrarea la rece pentru o perioadă lungă de timp, în cazul condimentelor care nu trebuie să se usuce. Multivac a încheiat deja un parteneriat cu școala de gătit Alain Ducasse și în curând va încheia un astfel de parteneriat și cu Institutul Paul Bocuse.

„Lucrăm, de asemenea, la realizarea unor dispozitive pentru gătitul la temperaturi scăzute și la impregnarea prin vid, împreună cu Jean-Marc Tachet și Philippe Pouillart, profesori-cercetători la UniLasalle în Beauvais”, adaugă președintele Mutivac France.

Impregnarea este procedeul prin care marinadele  sunt reintroduse în miezul produselor datorită vidului, o aplicație foarte căutată de bucătari.

MultivacHome este disponibil în prezent numai în Germania prin intermediul magazinului online Multivac. Lansarea în Franța este planificată la începutul anului 2018. Compania are ambiția de a vinde 250 de dispozitive în primul an pe internet și la târguri.

O variantă pentru vânători și pescari

„În Germania, am testat-o pe o piață și am vândut aproximativ 20 de bucăți pe zi, ceea ce ne-a întărit în ideea că acest echipament are potențial real. O variantă cu o cameră de vacuum mai mare este deja în lucru, vizând vânătorii și pescarii amatori. Compania speră să sensibilizeze publicul larg și să crească interesul pentru conservare și apoi pentru gătitul la temperaturi scăzute. În final, cei vizați ar putea fi utilizatorii industriali ai acestei tehnologii prin creșterea gradului de conștientizare a punctelor sale forte.”