Un cod invizibil imprimat in design-ul ambalajului va oferi informatii despre produs

0
747
imprimare_2
conserve, cutii, metal

ardagh-group-logo-micArdagh Group a incheiat un parteneriat cu compania olandeza producatoare de filigranuri FiliGrade pentru a intra in era digitala, oferind imprimare interactiva inteligenta pe ambalajele metalice.

Compania va incorpora un cod invizibil, prin tehnologia de imprimare The FiliGrade Interactive Digital Watermark – FIDW (Filigranul Digital Interactiv FiliGrade) in designul specific al ambalajului unui produs.

Smartphone sau tableta

Codul va interactiona cu smartphone-ul sau tableta unui client permitandu-i acestuia sa vada informatii despre produse, promotii si oferte speciale si link-uri catre campanii de marketing, evenimente si ocazii speciale. Procedeul ofera, de asemenea, o modalitate sigura de combatere a contrafacerii.

imprimare_6Martin de Olde, director de marketing, la divizia metale a Ardagh, a declarat pentru BeverageDaily, ca dispunand de o astfel de caracteristica, clientii au acces la un sistem ce poate sa raspunda foarte eficient din punctul de vedere al costurilor la modul in care ei doresc sa faca achizitii.

”Beneficiile sunt nenumarate si ar putea adauga valoare considerabila ambalajului pe care noi il producem,” a declarat Martin de Olde.

“Acest procedeu aduce era digitala in ambalare, adaugand noi caracteristici in atentia directa a consumatorului, si facand falsificatorilor viata mult mai grea. Suntem foarte incantati ca putem oferi acest lucru clientilor nostri. “

Parteneriatul dintre cele doua companii s-a infiripat atunci cand FiliGrade a prezentat tehnologia sa lui Ardagh , care se afla in cautarea de inovatii pentru industria ambalajelor.

Filigran invizibil

FiliGrade va analiza in primul rand ambalajul pentru a determina modul in care codul poate fi integrat in acesta, in cel mai bun mod posibil. Compania declara ca “va pastra intotdeauna in minte designul ambalajului si va adauga un apoi filigranul invizibil la final”. Dupa integrarea filigranului in ambalaj acesta va putea fi modificat ori produs fara nici o alta conditie suplimentara, precum cernelurile speciale sau substraturile speciale.

“Parteneriatul dintre Ardagh si FiliGrade a fost unul pe negandite, “a declarat Krishna Sheombar Sing, director de vanzari si marketing la FiliGrade.

imprimare_9”Faptul ca unul dintre cei mai importanti producatori de ambalaje din lume utilizeaza tehnologia noastra FIDW este un mare pas pentru ambele companii pentru a intra pe piata mondiala interactiva unde ambalajul inteligent este urmatorul pas ce urmeaza a fi facut in domeniu. Prin aplicarea acestei tehnologii putem de asemenea, determina prin intermediul unui dispozitiv inteligent dotat cu o aplicatie specifica, daca ambalajul este autentic, oferind autoritatilor si consumatorilor acces la algoritmul de autenticitate dezvoltat de noi. Privim cu nerabdare si speranta colaborarea viitoare cu Ardagh si clientii sai, gandindu-ne la inglobarea filigranului si protejarea tuturor ambalajelor si marcilor cu FIDW,” preciza Krishna Sheombar Sing.