Vrancart a primit unda verde de la Consiliul Concurentei pentru achizitia Rom Paper, producatorul brandului Mototol

0
488

Producatorul de hartie, carton si ambalaje Vrancart Adjud (VNC) a primit unda verde de la Consiliul Concurentei pentru achizitia Rom Paper Brasov, unul dintre cei mai importanti producatori de hartii igienico-sanitare din Romania, care detine si brandul Mototol.

 ”In data de 20 decembrie 2016, Consiliul Concurentei a emis decizia de neobiectiune privind operatiunea de concentrare economica ce urmeaza a se realiza prin dobandirea controlului unic de catre societatea Vrancart Adjud asupra societatii Rom Paper Cristian- Brasov (…) Decizia de neobiectiune isi va produce efectele in conformitate cu prevederile legale, iar achizitia pachetului majoritar de parti sociale a societatii Rom Paper Cristian este conditionata de parcurgerea etapelor legale obligatorii, urmand a fi efectuate inclusiv mentiunile cuvenite la Oficiul Registrului Comertului privind tranzactia partilor sociale”, potrivit unui comunicat Vrancart.

In iulie, Vrancart Adjud a anuntat achizitia pachetului majoritar de actiuni la Rom Paper si noi investitii pentru cresterea competitivitatii producatorului. Producatorul a evaluat achizitia Rom Paper Brasov la 4,2 -6,5 milioane euro, pret ce va fi definitivat in urmatorii doi ani, in functie de rezultatele financiare obtinute in aceasta perioada de compania din Brasov.

Actionarul fondator Claudiu Puchin va conduce in continuare operatiunile companiei din pozitia de director general.

”Ne vom continua drumul de dezvoltare prin achizitii care sa completeze activitatea noastra. In acest caz, complementaritatea gamei de produse este aproape perfecta. In urma achizitiei, prin combinarea operatiunilor, ne propunem sa asiguram o crestere a veniturilor prin extinderea portofoliului de produse si cresterea gradului de acoperire a canalelor de distributie si, de asemenea, sa obtinem sinergii de cost prin integrare”, a declarat Ionel Ciucioi, director general Vrancart.

El a adaugat ca planurile Vrancart pentru Rom Paper presupun investii noi in echipamente care sa mareasca avantajul competitiv al companiei.

“Vrancart (…) reprezinta acum un partener strategic care sa ajute Rom Paper sa se dezvolte si mai mult si care respecta valorile companiei noastre. Voi continua sa muncesc alaturi de noii mei colegi pentru o integrare rapida si, ulterior, pentru o crestere sustenabila”, a declarat Claudiu Puchin, Director General si actionar minoritar al Rom Paper, dupa tranzactie.

Rom Paper a fost infiintata in anul 2002, de familia Claudiu si Nicoleta Maria Puchin, si produce servetele la cutie, servetele de masa, prosoape pliate, hartie igienica, role profesionale si prosoape cosmetice.

Compania este prezenta in toate canalele de distributie din comertul modern (hipermarketuri, supermarketuri,cash and carry) si in comertul traditional (prin intermediul distribuitorilor).

Totodata, produsele realizate de Rom Paper sunt comercializate in peste 7 tari. Anul trecut, Rom Paper Brasov a inregistrat o cifra de afaceri de 51,57 milioane lei (11,6 milioane euro), cu 19% mai mare comparativ cu 2014, si un profit net de 2,5 milioane lei (562.000 euro), in scadere cu 6,7%.

Vrancart a fost infiintata in anul 1977 si se situeaza intre primii trei producatori de carton, ambalaje din carton ondulat, hartie pentru carton ondulat si hartii igienico-sanitare din Romania.

Compania, controlata in proportie de 74,72% de SIF Banat-Crisana (SIF1) si listata la Bursa de Valori Bucuresti, deruleaza in prezent un program de investitii care sa-i asigure transformarea in lider de piata local.

Vrancart2Producatorul de hartie Vrancart Adjud raporteaza, pentru anul trecut, venituri din cifra de afaceri de 209,85 milioane lei, cu 6,27% mai mari decat cele 197,47 milioane lei, realizate in 2014.

In 2015, afacerile au crescut cu 6,27%, la 209,85 milioane lei, in timp ce profitul net, de 18,04 milioane lei, a fost cu 4,85% mai mic.

Compania a anuntat planuri de investitii in dezvoltarea afacerii, care vor fi finantate printr-o emisiune de obligatiuni de 8,5 milioane euro, ajutor de stat si credite bancare.