Petre Daea: fermierii vor primi subvențiile începând cu 10 martie

Șeful MADR, Petre Daea, a anunțat în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Agro TV că subvențiile vor intra în conturile fermierilor începând cu data 10 martie.

„Pentru ANT 7 (pentru vacile de lapte), veți primi 19,2 euro pe an pe cap. Pentru ANT 8, adică pentru taurine pentru carne, veți primi 92,45 euro pe cap pe an, iar pentru ANT 9 (pentru ovine și caprine), 5,59 euro pe cap pe an”, a explicat ministrul Agriculturii.

Anunțul a fost catalogat ca o gură de oxigen pentru sectorul zootehnic de către Dumitru Grigorean, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România.

„Ajutorul este mic, dar este bine dacă vine la timp. Dacă banii încep să vină în două – trei săptămâni, (n.r. acest ajutor) va fi o gură de oxigen. Și la teren s-au făcut plățile într-un ritm destul de susținut și credem că și la animale se vor ține de cuvânt”, a declarat, într-o intervenție telefonică la Agro TV, Dumitru Grigorean.

Potrivit aceluiași post de televiziune, pe lângă aceste ANT care se plătesc de la Bugetul de Stat, fermierii care au animale eligibile la plata sprijinului cuplat vor mai încasa și sume de la APIA. Pentru aceste scheme, fondurile vin de la Comisia Europeană.