BillerudKorsnäs si EcoXpac vor fabrica sticle din celuloza

0
454
hartie1
carton

Compania BillerudKorsnäs a achizitionat o participatie de 10% în compania daneză producătoare de ambalaje EcoXpac, pentru a face o sticlă realizată în întregime din hârtie.

EcoXpac cu sediul în Danemarca, specializata in structuri avansate 3D de fibre. Firma deja lucrează cu Carlsberg, Innovation Fund Danemarca, și Universitatea Tehnică din Danemarca pentru a aduce pe piață un produs numit “Green Fiber Bottle” în următorii doi ani.

Carlsberg Green Fiber Bottle

Henrik Essen, SVP comunicare și durabilitate la compania BillerudKorsnäs, a declarat că a făcut achiziția de a aborda o serie de provocări pe termen lung, mai mari, mai fundamentale din sectorul de ambalare.

“BillerudKorsnäs a dobândit procentația recent. Am avut discutii de ceva timp, dar nu am lucrat cu EcoXpac in trecut”, a mai declarat acesta.

A crea o sticlă din hârtie este o modalitate de provocare a industriei ambalajelor conventionale pentru un viitor durabil. Noi credem că este o provocare adevărată, dar, de asemenea una realistă.

Carlsberg a declarat că sticla sa va fi complet ecologică și biodegradabilă, inclusiv capacul, spre deosebire de o tehnologie similară anunțată de compania americană Paperboy Wines anul trecut, care folosesc un recipient din plastic.

PepsiCo a lansat, de asemenea, un brevet pentru sticlă de hârtie în 2014.

Magnus Wikström SVP tehnologie și dezvoltare strategică la compania BillerudKorsnäs, a adăugat că inovarea este un factor cheie în consolidarea activității sale pe termen lung.

“Este firesc pentru noi să țintim sus într-un număr de proiecte de dezvoltare bine alese și să întreprindem provocări reale care pot avea un impact mare și pozitiv pe termen lung asupra afacerii noastre și contribuția noastră la o lume mai sustenabilă”, a spus el.

“Deși investiția în EcoXpac este mică din punct de vedere financiar, comparativ cu dimensiunea BillerudKorsnäs, creează condiții pentru a avea succes pentru provocările de inovare pe care le întreprindem.