Capsule de cafea biodegradabile

0
163

Foodies Larder a lansat o gamă de capsule biodegradabile și compostabile pentru cafea decofeinizată, compatibile cu aparatele Nespresso.

Capsulele Swiss Water Decaff din Elveția sunt fabricate din amidon de porumb, iar compania declară că acestea se pot dezintegra complet în șase luni. Ele conțin cafea Fairtrade arabica organică, iar compania spune că, în plus evită utilizarea oricăror substanțe chimice în procesul de fabricație, creând cafeină și cafea decofeinizată fără substanțe chimice.

Co-fondatorul Foodies Larder, Lex Thornely a declarat că: “Dacă aruncați capsulele noastre din amidon de porumb în cutii standard de gunoi sau doar le compostați acasă, ele  se vor dezintegra complet în șase luni. Acest lucru este în contrast puternic cu capsulele de cafea obișnuite, fabricate din aluminiu și plastic, la care degradarea are loc într-o perioadă cuprinsă între 150 și 500 de ani.”

De asemenea, capsulele Swiss Water Decaff reduc la minimum utilizarea pesticidelor și a solvenților artificiali.

”Deci, pentru cei care doresc să bea cafea fără cofeină, produsul nostru oferă cea mai convenabilă experiență în ceea ce privește o capsulă de cafea, dar fără conștiința vinovată a poluării mediului “.

Compania susține că respectivele capsulele sunt primele capsule biodegradabile disponibile în Marea Britanie. Gama de capsule este disponibilă pe Amazon pentru 20 de lire sterline pentru un pachet de 40 de capsule.