Coca-Cola aduce pe piata ambalaje care pot fi transformate in ”realitate virtuala”

0
602

Coca-Cola a proiectat ambalaje din carton reciclat, care pot fi transformate de utilizatorii smartphone-urilor, in realitate virtuala.

Compania declara ca a experimentat modul in care ambalajul din carton reciclat ar putea fi transformat intr-un dispozitiv pentru vizionarea realitatii virtuale. Sectiunile perforate ale ambalajului pot fi decupate si asamblate, pentru ca apoi, forma asamblata din carton, sa fie utilizata impreuna cu smartphone-urile si aplicatiile lor de catre cei interesati de realitatea virtuala (folositi link-ul urmator pentru a vedea videoclipul – https://www.youtube.com/watch?v=eamKy74n-vM).

“Democratizarea realitatii virtuale pentru toti”

Anul trecut, in Coreea de Sud, Fanta impreuna cu echipa care a realizat jocul online League of Legends au lansat productia de pachete editie limitata de Fanta, care puteau fi pliate si utilizate ca seturi de casti VR. Privitorii se putea bucura cu ajutorul acestora de o experienta in realitatea virtuala urmarind o animatie realizata de cei de la Fanta, avand ca tema o plimbare cu un ”roller coaster” (http:// www.coca-colacompany.com/stories/virtual-reality-check-its-future-surrounds-us/). Apoi ochelarii puteau fi folositi pentru a urmari un alt continut VR.

Intr-o postare pe blogul personal, la inceputul acestei luni, Nick Felder, director de grup la nivel mondial al Coca-Cola pentru productia de film si muzica a spus ca: “Realitatea virtuala a parcurs un drum lung de la jocurile animate ca si ”palariile” incomode din trecut. Seturile de casti din carton reprezinta democratizarea realitatii virtuale pentru mase”.

In alt segment al industriei FMCG, Nescafé a folosit, de asemenea, realitatea virtuala pentru a-i lasa pe oameni sa vada campurile de cafea din Brazilia prin intermediul unei aplicatii mobile si a unui vizualizator Google (http://www.beveragedaily.com/Manufacturers/Nescafe-and-Google-launch-virtual-reality-coffee-experience).