Coca-Cola anunta prima redesenare majora de ambalaj din ultimii 130 de ani

0
392

Coca-Cola a anuntat lansarea unui nou design pentru intreaga sa gama de ambalaje, anunta www.packagingnews.com.au.

Toate tipurile de Coca-Cola, inclusiv Coca-Cola Classic, Coca-Cola Zero, Diet Coke si Coca-Cola cu Stevia vor avea un design unic ce va folosi deja iconicul (cunoscutul) Disc Rosu (Red Disc), intr-o miscare prin care compania americana va clama folosirea culorii rosii ca pe o ”semnatura” distinctiva.

In urma cu doua saptamani seful departamentului de design al Coca-Cola, James Sommerville, a vorbit in fata unui auditoriu, la Muzeul de Arta Contemporana din Sydney despre modul in care echipa sa va realiza cea mai mare schimbare a designului ambalajului marcii din istoria de 130 de ani a companiei. Consumatorii vor vedea discul cu rosu pe toate ambalajele Coca-Cola, de la cutii si sticle precum si in toate reclamele si materialele de promovare.

“Discul Rosu (Red Disc) a aparut pentru prima data in 1930 si a devenit sursa de inspiratie pentru cea mai mare redesenare a imaginii marcii, din istoria Coca-Cola”, a spus Sommerville. “Atunci cand este aplicat pe ambalaje si echipamente, aceasta noua abordare devine un limbaj global, care utilizeaza pictograma Disc rosu pentru a prezenta gama de produse Coca-Cola disponibile in prezent, intr-un mod contemporan si simplu.

Red Disc al Coca-Cola a fost introdus pentru prima data in 1930 intr-un afis publicitar pictat manual. Un deceniu mai tarziu, Archie Lee de la D’Arcy Advertising a proiectat versiunea contemporana a Red Disc, care a devenit in cele din urma o pictograma globala a brand-ului. Lisa Winn, Director de Marketing pentru Coca-Cola Pacificul de Sud, a declarat ca unul dintre motivele din spatele noului design si a strategiei globale One Brand (anuntata deja a fi lansata cu o luna in urma) a fost si reintoarecerea la culoarea rosie a brandului Coca-Cola. “De-a lungul anilor, odata cu lansarea Diet Coke ori a altor produse precum Coca-Cola Zero ne-am indepartat de la culoarea rosie a Coca-Cola”. Aceasta culoare este reprezentativa pentru firma noastra, fiind sinonima cu ”un gust excelent si cu revigorarea”, a explicat Winn. “Am realizat ca am fost in pericolul de a pierde culoarea noastra iconica intr-o mare de alte culori, cum ar fi argintiu, negru si verde, si am devenit constienti ca este nevoie sa revendicam aceasta culoare ca pe un simbol propriu al brandului nostru. Aceasta este una dintre ideile principale din spatele noului design si noii strategii globale One Brand”, a spus ea.

Incepand cu aceasta luna, gama de bauturi Coca-Cola va cuprinde discul rosu (Red Disc) al “soarelui care rasare” precum si cate o picatura de culoare cu rol de semnatura distinctiva: negru pentru gama Coca Cola Zero, argintiu pentru Diet Cola si verde pentru Stevia.

Noua grafica, in cele trei versiuni de mai sus, va cuprinde, de asemenea, si o serie de texte ce vor indica beneficiile cheie ale fiecarui produs: Coca-Cola Classic va afisa sintagma ‘din 1886’; Coca-Cola Zero va include logoul “un gust real, fara zahar”; Coca-Cola cu stevie va cuprinde sintagma “gust real, cu 50% mai putin zahar” si Coca-Cola Diet va afisa logoul “gust usor, fara zahar”

Lansarea strategiei One Brand consolideaza, de asemenea, angajamentul Coca-Cola de a cheltui la fel de mult pentru publicitatea la Coca-Cola Classic, precum in gazul gamelor ”cu mai putin zahar” si ”fara zahar”.
“Noi credem ca una dintre cele mai bune metode prin care putem sprijini cresterea gamelor ”cu mai putin zahar” si ”fara zahar” este aceea de a le plasa sub culoarea reprezentativa a Coca-Cola, rosul, astfel incat toate produsele noastre Coca-Cola sa imparta in mod egal lumina reflectoarelor”, a spus Winn.