Crestere a pretului ambalajelor produselor alimentare cu 10%

0
393

Producatorul global de ambalaje pentru produse alimentare, Linpac a anuntat ca va creste preturile cu 10% pentru ambalajele de produse alimentare din plastic, utilizate de catre profesionistii din industria carnii.

Linpac va creste cu 10%, cu efect imediat, preturile pentru toate produsele sale din polistiren expandat (EPS), utilizate adesea pentru ambalarea si pastrarea alimentelor calde.

“Datorita cresterii pretului petrolului, a exacerbarii anumitor practici comerciale si a fluctuatiilor cursului de schimb, preturile monomerului stiren au crescut începand din octombrie 2016 “, a explicat Linpac într-o declaratie.

Cursa pretului petrolului

Compania britanica a declarat ca majorarea preturilor petrolului au afectat in mod “semnificativ” costul  polistirenului. Polistirenul este materia prima cheie pentru fabricarea ambalajelor din EPS, produse de Linpac. Ca urmare a cresterii pretului petrolului, reprezentantii Linpac au declarat ca nu au “nicio alta optiune”,  în afara majorarii in mod semnificativ a preturilor cu 10% la ambalaje, cu efect imediat.

In mod obisnuit, avand culoare alba, fiind rigid si durabil, polistirenul este un material popular în productia de ambalaje si este utilizat pentru fabricarea unei largi game de produse, de la tacamuri din plastic de unica folosinta si seturi de cesti si farfurii, la materiale pentru izolarea cladirilor.

Cu o acoperire in peste 70 de tari, Linpac are mai mult de 2.500 de angajati. În prima jumatate a anului 2016, Linpac a anuntat o investitie de mai multe milioane de euro prin care sa dezvolte ambalaje durabile si sa-si consolideze pozitia sa, ca unul dintre cei mai importanti producatori din Europa, de ambalaje pentru  alimente.