Echipament pentru testarea fortei necesare deschiderii conservelor si dozelor metalice

0
464

Stable Micro Systems a dezvoltat o noua platforma ce permite fabricantilor de conserve alimentare si de cutii de bauturi de a masura forta necesara pentru a trage inelul dozei si a deschide recipientul.

Noul echipament ii va ajuta pe producatori sa masoare usurinta cu care se deschid produsele lor, si va oferi o cale de rezolvare a frustrarilor consumatorilor legate de ambalajul care este prea rigid sau la care inelul de care se trage pentru deschiderea recipientului, se detaseaza de pe capac. Consumatorii mai in varsta, in special, se feresc de acele ambalaje care necesita exercitarea fortei fizice pentru a le deschide.

Intelegerea si cuantificarea fortei necesare pentru a utiliza un inel de tragere este esentiala atat pentru producatorii de ambalaje, cat si pentru clientii lor, pentru a asigura folosirea in siguranta a ambalajului, functionalitate sa si experienta placuta a consumatorului, au declarat reprezentantii Stable Micro Systems. Forta necesara pentru a deschide o cutie de conserve sau o doza in care se afla o bautura este dictata de forma inelului de tragere si a capacului, de materialele folosite la realizarea lor si de adancimea canalului din capac – dar pana in prezent, au fost disponibile pe piata numai metode subiective pentru a evalua “forta necesara pentru a deschide recipientul”, ceea ce a facut dificila identificarea designului care sa ofere atat usurinta in utilizare, cat si integritatea ambalajelor.

Noul echipament functioneaza prin blocarea produsului pe analizorul de textura TA.XT Plus si atasarea unui adaptor de carlig pentru a trage de inelul sau. Carligul este tras in sus, mimand actiunea unei persoane de deschidere a cutiei, timp in caare are loc masurarea fortei necesare pentru a ridica si trage inelul si in cele din urma a rupe sigiliul.

Design-ul dispozitivului de tragere a inelului permite ca si in cazul unor forme non-circulare ale ambalajului, cum ar fi in cazul cutiilor de conserve de carne sau peste, pot fi, de asemenea, analizate cu acuratete. Flexibilitatea software-ului utilizat (Exponent) a permis, de asemenea, dezvoltarea unui test special pentru cutiile care necesita o actiune de tragere in doua etape, au explicat cei de la Stable Micro Systems. Aparatul masoara mai intai forta necesara pentru a rupe sigiliul, inainte de pauza care sa-i permita utilizatorului sa regleze directia carligului sau rotirea dozei. Cea de a doua parte a testului masoara apoi forta necesara pentru a dezlipi si de a indeparta complet capacul metalic.

Jo Smewing, manager de aplicatii la Stable Micro Systems, a declarat ca: “Prin intelegerea fortei necesare pentru a deschide cutii de conserve si doze, proiectantii si inginerii din industria ambalajelor pot gasi echilibrul perfect intre siguranta si confort pentru consumator. Am dezvoltat Ring Pull Rig pentru a oferi clientilor o analiza detaliata a comportamentelor de deschidere, astfel incat acestia sa-si poata optimiza dezvoltarea viitoare a produsului.