Imprimare direct pe sticlele PET: KHS premiata la Drupa

0
817

Procesul direct de imprimare al KHS a fost distins cu premiul pentru cea mai buna solutie de productie industriala prezentata la EDP 2016, la Drupa, targ pentru grafica si imprimare industriala, care se desfasoara pana pe 10 iunie 2016 in Düsseldorf, Germania.

Direct Print este primul proces de imprimare digitala la scara industriala cu cilindri LED PET ce utilizeaza cerneluri cu rata de migrare scazuta, cu uscare cu ultraviolete (UV). Pentru dezvoltarea acestui proces a fost nevoie de 10 ani de munca in cadrul NMP Systems, o filiala a KHS, si de contributia multor parteneri din intreaga lume specializati in tehnici de imprimare digitala: 150 cereri de brevete de invenții au fost depuse pe tot parcursul procesului de dezvoltare.

Printarea de imagini diferite la o cadența de 36.000 de sticle / ora

imprimarePlatforma software Direct Print se conecteaza la o imprimanta industriala EMEA, ce incorporeaza tehnologia Direct Print instalata la locul de producție. Echipamentul Direct Print de la KHS este capabil de a imprima diferite imagini de inalta calitate pe fiecare sticla PET la viteze de 12.000, 24.000 sau 36.000 de sticle pe ora. Platforma tehnologica permite imprimarea directa schimbând mesajele ce sunt tiparite pe sticle si permite individualizarea decorațiunilor inglobate in designul sticlei, in câteva minute. In plus, nu mai este nevoie sa se utilizeze etichete, fapt care sporeste flexibilitatea procesului de producție si imbunatațeste amprenta de carbon a firmei.

Fabrica de bere Martens, cu sediul in Belgia, a experimentat deja aceasta tehnologie, anul trecut, odata cu lansarea sticlelor sale Dagschotel, care a utilizat personajele unui serial de televiziune flamand. Cu o aplicatie de smartphone speciala, consumatorii pot lumina imaginea imprimata digital pe sticla, vizualizand personajele din realitate augmentata. Era chiar posibil sa le faca sa interacționeze unele cu altele folosind mai multe sticle.

imprimare5In luna ianuarie, Martens, proprietarul fabricii de bere belgiana omonime, a prezentat noua sticla PET utilizata la imbutelierea berii sale Pils sale, sticla imprimata direct prin intermediul tehnologiei Direct Print de la KHS.

In 2016, fabrica de bere Martens a inceput utilizarea la scara industriala, a tehnologiei imprimarii directe pe sticle de Martens Pils, urmarind obținerea unui aspect premium. Brandul va renunta la utilizarea etichetelor pana la jumatatea anului 2016 ca urmare a utilizarii celei mai noi tehnologii a KHS. Potrivit KHS, multi alti operatori de bauturi iau in prezent in considerare adoptarea imprimarii directa pe sticle PET.