Înfoliere cu consum de folie și energie, la jumătate

0
257

Noul utilaj Allwrapper de la Lanfranchi poate înfolia loturi de conserve metalice, sticle, PET-uri etc., relatează Process Alimentaire.

Acestea nu mai au nevoie de aplicarea unui tratament termic pentru contracția foliei.

Cei care au nevoie să ambaleze cantități mari de produse în loturi de conserve metalice, sticle, PET-uri etc. își doresc noi echipamente care să permită înfolierea cu consumuri de energie și folie cât mai mici.

La următorul târg comercial Drinktec, care va avea loc în perioada 11-15 septembrie la München, producătorul italian Lanfranchi va prezenta noua gamă de echipamente de înfoliere pre-stretch All Wrapper produse sub licența Colines. Protejat de mai multe brevete, utilajul înfoliază loturile prin folosirea mișcării de rotație, fără a mai avea nevoie de un cuptor pentru contracția foliei: filmul deja pre-întins se înfășoară în jurul ambalajelor produselor și apoi un al doilea modul face o nouă înfășurare în sens opus. Un alt modul al utilajului pregătește loturile separându-le în bucăți x 2, x 4, x 6 sau x 8 în funcție de necesități. Folia de polietilenă (PE) utilizată este mult mai subțire, permițând realizarea unei economii de material de 50%.

Soluțiile de împachetare cu pre-întindere se înmulțesc

Această mașină este disponibilă în versiunile LS (viteză mică) și HS (viteză mare). Cea din urmă are mai multe avantaje: cadența de lucru este ridicată (75.000 de sticle de 1,5 litri / oră, de exemplu), fluxul este continuu, produsele ajung în perechi în linie fără gruparea prealabilă, ceea ce necesită o acumulare mult mai mică de stocuri în amonte, pe linia de fabricație.