Mai putin plastic in noul dop de inalta aderenta produs de Retal

0
126

Retal a prezentat designul noului sau sistem de inchidere a PET-urilor la BrauBeviale 2018. Totodata, Danone va opta pentru un nou tip de ambalaj pe piata rusa.

Inaltimea dopului Retal este aceeasi cu cea a dopurilor standard (19,85 mm), dar, per total acesta este mai usor cantarind doar 2,45 g, ceea ce inseamna o reducere de 1,3 g la fiecare sticla PET. Acest lucru se datoreaza modului in care sunt fabricate dopurile, cu canelurile mai adanci distribuind greutatea pe o suprafata mai mare.

Designul inovator nu numai ca permite utilizarea unei cantitati mai mici de material plastic, dar consumatorii se bucura de o aderenta imbunatatita la deschiderea dopului, fapt benefic in special pentru cei din generatiile mai in varsta.

Un alt avantaj al dopului este ca isi mentine rigiditatea datorita inaltimii. Acest lucru faciliteaza, de asemenea, procesele de ambalare, deoarece pot fi reutiliza metodele de stivuire existente, concepute pentru specificatiile standard 1810.

Jean-Noel Boursiez, managerul de vanzari pentru sisteme de inchidere la firma Retal, a explicat:

Am lucrat indeaproape cu companii lider pentru a crea o solutie functionala, care ofera o acceptabilitate ridicata pe piata datorita atributelor sale prietenoase consumatorilor, cum ar fi deschiderea si prinderea usoara.

Retal a prezentat, de asemenea, in cadrul BrauBeviale 2018, si un nou recipient, borcanul PET termostatic de 160 ml, care este potrivit pentru pastrarea si comercializarea alimentelor pentru copii si a produselor lactate, cum ar fi iaurturile. Acest recipient PET a fost special conceput pentru clientul sau Danone.

Anton Sugoniaev, expert pentru cercetare si dezvoltare in ambalarea bauturilor la compania Retal, a declarat:

Solutia noastra de ambalare este pentru un produs de iaurt premium, o adevarata intruchipare a traditiilor rusesti, asa ca am fost incantati de provocarea de a lucra impreuna la aceasta inovatie importanta.

Noul recipient al companiei Retal va permite consumatorilor sa vada ce se afla in interiorul ambalajului, fapt deosebit de benefic pentru produsele alimentare pentru copii, unde transparenta completa este esentiala pentru aceasta piata particulara.