Nestlé si Danimer Scientific vor dezvolta sticle de apa biodegradabile

0

Nestlé colaboreaza cu Danimer Scientific, un producator important de ambalaje din plastic biodegradabil, pentru a dezvolta noi sticle biodegradabile pentru apa.

Cele doua companii vor colabora pentru proiectarea si fabricarea de sticle din bio-rasini pentru divizia de apa plata si minerala a Nestlé, folosind polimerul Nodax PHA al Danimer Scientific.

In 2018, Universitatea din Georgia, SUA, a confirmat intr-un studiu ca Nodax este o alternativa eficienta biodegradabila la materialele plastice petrochimice.

PepsiCo, un partener al Danimer, poate, de asemenea, sa obtina acces la rasinile dezvoltate prin acest parteneriat, ca parte a acordului.

Nestlé sustine ca parteneriatul va accelera eforturile companiei de a face ca 100% dintre ambalajele sale sa fie reciclabile sau reutilizabile pana in 2025.

Stefan Palzer, directorul tehnic al Nestlé, a declarat:

“Parteneriatele strategice pentru inovare joaca un rol cheie pentru Nestlé, pe masura ce progresam in imbunatatirea durabilitatii ambalajelor noastre. Pentru a aborda in mod eficient problemele ambalajelor din plastic pe diferite piete, avem nevoie de o gama larga de solutii tehnologice, inclusiv materiale noi din hartie si polimeri biodegradabili care pot fi, de asemenea, reciclati.”

Maurizio Patarnello, directorul executiv al Nestlé Waters, a adaugat:

“Nestlé Waters se angajeaza sa gaseasca o solutie la problema extinderii la nivel mondial a cantitatilor de deseuri de ambalaje din plastic.”

“O sticla biodegradabila, care este si reciclabila, poate contribui la ameliorarea impactului activitatii noastre asupra mediului, chiar si in tari fara sisteme de colectare si reciclare.”

petAnul trecut, Nestlé si-a anuntat angajamentul de a face ca ambalajele sale sa fie 100% reciclabile sau reutilizabile pana in 2025, urmarind, in cele din urma, crearea unei economii circulare, in care niciun ambalaj nu se va mai transforma in deseuri.

Pentru a realiza acest lucru, Nestlé a implementat o serie de initiative, inclusiv crearea Institutului de Stiinte al Ambalajelor Nestlé, care are ca scop accelerarea dezvoltarii unor solutii de ambalare functionale, sigure si ecologice.