Pungi de ceai pe baza de plante, complet biodegradabile

0
243

Marca de ceai detinuta de Unilever, PG tips, a lansat pungi de ceai care sunt 100% biodegradabile, indepartand polipropilena din plastic, utilizata in mod obisnuit ca agent de etansare.

Noul material folosit la pungile de ceai este fabricat pe baza de plante si este 100% reciclabil si biodegradabil. Intre timp, Co-op, un retailer din Regatul Unit, lucreaza, de asemenea, la fabricarea propriilor marci -Fairtrade 99 – de ceaiuri fara polipropilena in ambalaj, ce vor fi lansate la sfarsitul acestui an.

Amidon de porumb
Marea Britanie este una dintre cele mai mari natiuni consumatoare de ceai pe cap de locuitor, band 156 de milioane de cesti pe zi, in valoare de 60,2 miliarde de euro pe an.

PG tips produce 10 miliarde de saculeti/pliculete de ceai pe an. Pungile sale piramidale sunt fabricate in prezent din aproximativ 80% fibre de hartie compostabila, cu o “cantitate mica” de polipropilena in ambalajul ramas pentru a sigila punga, asa cum se intampla in intreaga industrie.

Dar, noile pungi PG tips folosesc un material fabricat din amidon de porumb care este complet biodegradabil, iar PG tips si-a propus ca pana la sfarsitul anului sa inlocuiasca polipropilena cu noul material, in toti saculetii  produsi. Acest lucru inseamna ca pungile de ceai pot intra in circuitul reciclabil al deseurilor alimentare sau pot fi eliminate prin folosirea echipamentelor de acasa, de producere a compostului.

Pentru unele ceaiuri Unilever comercializate in Canada, Polonia si Indonezia s-a operat deja inlocuirea polipropilenei cu materialul pe baza de plante.