Peste 1000 de elevi vor invata despre alimentatia sanatoasa prin programul Selgros, “Sanatatea incepe din farfurie”

0
130

Pentru al saselea an consecutiv, Selgros Cash&Carry Romania, impreuna cu Chef Cezar Munteanu, deruleaza programul „Sanatatea incepe din farfurie”, prin care aduce educatia gastronomica in scoli si urmareste sa promoveze obiceiuri de mancat sanatoase in randul copiilor.

Astazi, 5 martie, Chef Cezar si prietenii sai se vor afla la Scoala Primara ”Mark Twain School” din Baneasa, unde se vor intalni cu 200 de elevi. Pe 6 martie, turneul continua la Scoala Gimnaziala ”Maica Domnului” din Pantelimon, unde 300 de elevi asteapta sa afle mai mult despre alimentatia sanatoasa. Pe 7 martie caravana sanatatii ajunge la Scoala Gimnaziala ”George Bacovia” din Berceni, intampinata de 250 elevi, iar de Ziua Mamei, pe 8 martie, 300 de scolari de la Scoala Gimnaziala ”Sfantul Andrei” din Drumul Taberei vor afla secretele nutritiei de la Chef Cezar.

In total, aproximativ 10.000 de elevi de clasele I-IV din toata tara s-au inscris anul acesta in program. Copiii vor invata sa cunoasca alimentele si produsele naturale si sa aleaga constient o dieta mai sanatoasa. Egida programului este „Copiii sanatosi de astazi sunt adultii sanatosi de maine”.

Cezar Munteanu, unul dintre cei mai apreciati chefi din Romania, Senior Lecturer in cadrul American Hotel Academy, Lector colaborator al Academiei Culinare “Exclusive” din Moscova si Chef-Rotisseur-Baillage de Roumanie va fi prezent in fiecare scoala din cele 22 in care proiectul se desfasoara anul acesta, pentru a interactiona direct cu copiii.

Chef Cezar Munteanu va sustine, alaturi de echipa sa, activitati educative adaptate intelegerii copiilor, jocuri sportive usoare si degustari. Anul acesta vine si cu un concurs organizat online, cu premii, prin care clasele de elevi inscrise in program pot merge, la vara, intr-o tabara de gatit in imprejurimile Brasovului.

„Lumina pe care o vad pe chipurile copiilor atunci cand inteleg cat de important este sa te hranesti sanatos m-a dus la concluzia ca Sanatatea incepe din farfurie este unul dintre cele mai sanatoase lucruri pe care stiu sa le fac”, declara chef Cezar Munteanu.

Antoneta Gales, director comunicare Selgros: „Numarul participantilor a crescut de la un an la altul, interesul publicului la fel, iar asta vorbeste de la sine despre importanta si utilitatea acestui program ajuns, iata, la a sasea editie. Sanatatea incepe din farfurie a devenit o traditie pe care dorim sa o continuam”.

„Sanatatea incepe din farfurie” a inceput pe 19 Februarie la Alba Iulia si se va incheia pe 27 aprilie la Constanta, programul parcurgand intreaga retea de magazine Selgros din tara.

Despre Selgros Cash&Carry Romania
Selgros Cash&Carry Romania este unul dintre cei mai importanti operatori din comertul romanesc. Compania si-a inceput activitatea pe piata locala in 2001, iar in prezent detine 23 de magazine in Bucuresti, Brasov, Iasi, Targu Mures, Oradea, Cluj, Ploiesti, Timisoara, Craiova, Bacau, Galati, Braila, Arad, Suceava, Alba-Iulia, Bistrita si Constanta.

Din 2011, compania este parte a Transgourmet Holding AG, a doua cea mai mare retea cash&carry si comert B2B din Europa, cu operatiuni in Elvetia, Franta, Germania, Austria, Polonia, Romania si Rusia.