Tetra Pak lansează ambalaje mai mici pentru piața nutriției pentru sportivi

0
361

Tetra Pak a lansat două noi opțiuni de dimensiuni pentru ambalaje, Tetra Prisma Aseptic 200 și 250 Edge, prevăzute cu capacul DreamCap 26 și care îi vizează pe consumatorii grăbiți (on-the-go).

Noile opțiuni de ambalare, mai mici, utilizează aceeași structură de bază ca și Tetra Prisma Aseptic 330 ml DreamCap, care este acum utilizat de mai mult de 340 de branduri, potrivit companiei.

Ambalajul este destinat utilizării pe piața băuturilor fortificate și a celor folosite în nutriția și hidratarea sportivilor, în special în America de Nord.

„Americile, și în special în Statele Unite, reprezintă o piață mare pentru ambalajele ce cuprind o cantitate de produs ce este consumată o singură dată (o porție),“ explica vicepreședintele pentru comunicare al Tetra Pak America, Vincent Michelet, într-o conferință de presă ținută la ProFoodTech din Chicago între 4-6 aprilie.

Mai mult de 40% dintre americani optează pentru consumul unei gustări cel puțin o dată pe săptămână pentru a-și îndeplini nevoile nutriționale, îse arată în Roper Reports Worldwide 2015, laptele și iaurturile fortificate de băut fiind printre cele mai populare alegeri. Totuși, Tetra Pak recunoaște că era nevoie de o opțiune de ambalare mai mică decât obișnuitele sale ambalaje Tetra Prisma de 330ml, care, în cazul unor consumatori îi făcea să se simtă „prea plini“, conform studiilor de consum.

Compania spune că acest lucru echivalează cu o imensă piață potențială pentru ambalajele sub 250 ml, care este proiectată să crească, la nivel mondial, la 72 miliarde de litri până în 2019 (+ 10% față de volumele curente).