3 recomandari cheie pentru optimizarea unui sistem de drenaj igienic

0
506

In cadrul celui mai recent articol postat pe HygieneFirst Showcase, Brett Ira, Key Account Manager al ACO, evidentiaza unii dintre factorii-cheie care trebuie luati in considerare atunci cand se proiecteaza un sistem de drenaj igienic pentru unitatile de prelucrare a alimentelor.

Un sistem de drenaj igienic proiectat este esential pentru orice afacere din domeniul alimentar. Cercetarile recente subliniaza faptul ca igiena precara in medii de alimentatie publica si fabricare a produselor alimentare pot fi cauzate ca rezultat direct al bacteriilor care sunt prezente intr-u sistem de drenaj al unei unitati de procesare. Un sistem de drenaj igienic proiectat va reduce la minim riscul de contaminare bacteriana si va preveni contaminarea incrucisata din mediul unitatii de procesare a alimentelor.

Foarte important, un sistem de drenaj bine conceput, de inalta calitate – unul care este realizat in totalitate din otel inoxidabil decapant pasivizat – va asigura, de asemenea, siguranta angajatilor la locul de munca prevenind alunecarea si va minimiza costurile operationale prin curatarea usoaras rapida si cerinte de intretinere mici.

drenaj

Sursa: ACO Industrial Drainage

Deci, ce sunt caracteristicile cheie de proiectare atunci cand se evalueaza diferite sisteme de drenaj? Ca un minim absolut, expertii ACO Industrial Dreinage va recomanda urmatoarele:

1. Sistemul de drenaj sa fie este proiectat in conformitate cu cele mai bune practice si principia igienice de proiectare specificate de Grupul European pentru Ingienerie si Proiectare Igienica (EHEDG). Aceasta inseamna, de exemplu, ca colturile astfel sa fie rotunjite cu o raza minima de 3 mm, sudurile trebuie sa fie continue și sa nu fie facute pe colturi sau suprapuse, iar suprafata de drenaj trebuie sa fie neteda cu un factor de rugozitate de 0,3 la 0,5 micro- metri.

2. Drenajul este realizat din otel inoxidabil de gradul 304, 316 sau mai mare. Cand vine vorba de siguranta alimentara, singura optiune reala atunci când specificam o solutie de drenaj este una construita din otel inoxidabil. Otelul inoxidabil este mai usor de curatat si de a pastrat curat decat sistemele realizate din alte materiale, cum ar fi plastic sau fier. Considerand conditiile de functionare, cum ar fi aciditatea si temperatura, precum si metodologia de curatare pe care doresc procesatorii sa o adopte cand se decid care grad de otel inoxidabil sa utilizeze.

3. Sistemul de drenaj din otel inoxidabil ar trebui să fie in totalitate decapant pasivizat pentru a minimiza coroziunea. Aceasta este o recomandare-cheie a EHEDG pentru procesatori, astfel ei risca sa nu satisfaca cerintele de durabilitate pe termen lung, precum si compromiterea igienei.