Inovatii in industria dulciurilor la ProSweets 2016

0
1095

Exista putine limite atunci cand vine vorba despre varietatea de forme si arome a produselor din industria dulciurilor, si noi inovatii apar in mod regulat.

Acest lucru este posibil prin liniile de productie extrem de flexibile, care vor fi expuse la ProSweets Köln, targul international dedicate furnizorilor pentru industria de dulciuri si gustari.

Peste 300 de expozanti isi vor prezenta solutiile la targ, care va avea loc intre 31 ianuarie si 3 februarie 2016.

Producatorii de ciocolata trebuie sa pastreze un ochi pe diversele gusturi ale clientilor lor, si sa experimenteze in mod regulat retete care corespund noilor preferinte. Nu numai batoanele de ciocolata clasice, dar, de asemenea, diferitele figurine de ciocolata au tendinta spre un continut ridicat de cacao. O tendinta noua sunt umpluturile cu ingredient exotice, cum ar fi fructele piure si condimente.

Diversitatea de dulciuri cere sisteme eficiente de productie in care multipli pasi trebuie efectuati de catre o singura masina de productie. In acelasi timp, un grad ridicat de flexibilitate se cere, astfel incat loturi mici si mijlocii pot fi produse economic.

ciocolata

In special, tendinta spre umpluturi inovatoare necesita utilaje mai complexe. La ProSweets Koln vor fi prezentate linii de productie modulare pentru produsele cu sau fara umplutura. Masinile ofera o varietate de optiuni, de la diferite metode de turnare si imbracare la diferite metode de umplere, introducere si alternative de formare. De exemplu, datorita unui modul suplimentar, o masina de productie pentru batoane de ciocolata poate fi transformata intr-o masina pentru producerea unor figurine de ciocolata in doar cativa pasi simpli.

Turnare precisa

Bomboanele de ciocolata elegante cer forme perfecte. In mod traditional, ciocolata lichida este turnata intr-o matrita existent care cuprinde doua semicarcase si este modelata folosind un proces de turnare in timp ce se racesc peretii interiori. Un punct critic care apare in timpul procesului de turnare a figurinelor tubulare este pericolul ca, coaja sa fie de diferite grosimi.

Expozanti Winkler si Dünnebier deschid noi perspective pentru producatorii de Santas, iepurasi de Paste si ursi prin metoda “racirea cojii”, unde o stampila criogenica este imersata pe scurt in ciocolata lichida si un strat de agenti de inghetare pe stampila si este modelat. Masina modeleaza jumatati complicate de figurine in cateva secunde si permite o grosime uniforma a coajei sub doi milimetri pentru intreaga suprafata a figurii. Ingrediente cruncky, cum ar fi nuci, pot fi prelucrate in cazul in care sunt amestecate omogen cu ciocolata inainte de a fi matritata.