2018, anul diversificării portofoliului de produse Heidi

0

Anul viitor, Heidi va valorifica ideile noi apărute în ultima vreme, 2018 fiind un an al produselor noi, potrivit declarațiilor oficialilor companiei date publicației Magazinul Progresiv.

În ceea ce privește acest final de an, producătorul speră la un sezon al Sărbătorilor ce va aduce companiei vânzări mai mari decât cele pe care le va înregistra piața.

„De Sărbători, vânzările cresc cu peste 50%, pe tot ce ține de produse dulci. Noi ne așteptăm să putem avea o creștere peste piață. Este o piață extrem de competitivă; avem, pe de o parte, produse foarte competitive, iar pe de altă parte, produse cu foarte multă reclamă. Întotdeauna va fi o provocare, dar noi ne bazăm pe figurinele noastre și pe câteva noutăți ce țin de ciocolata personalizată, unde vom avea mesaje scrise manual, ce sperăm să fie interesante”, a declarat Daniela Dumitrașcu, Directorul de Marketing al Heidi Chocolat.

Primele praline produse în fabrica achiziționată în Germania ajung în România

Heidi Chocolat urmează să lanseze în România primele praline de ciocolată produse în fabrica Schwermer Dietrich Stiehl GmbH din Germania, unitate achiziționată de grup la începutul lui 2017.

„În circa trei săptămâni vom avea pe piață praline noi, fabricate în Germania special pentru Heidi România, în fabrica pe care am achiziționat-o la începutul anului. Produsele se încadrează în categoria premium, dar sunt poziționate consumului propriu și sharing”, a declarat Daniela Dumitrașcu.

Potrivit acesteia, produsele vor fi listate în retail, în special în magazinele mari, de tip hipermarket și supermarket, mai puțin în retailul de proximitate.

Unitatea de producţie Schwermer Confiserie, achiziționată de grupul Heidi în luna ianuarie a acestui an, este filială de sine stătătoare în cadrul grupului Heidi şi companie soră a Heidi Chocolat S.A. România. După preluare, compania nu a trecut prin schimbări majore la niciun nivel.

„Ce ne place foarte mult la ei este că au o istorie mult mai vastă decât a noastră în producția de praline, de peste 100 de ani, având câteva sute de rețete pentru aceste produse. Dacă pe tablete poți să vii destul de ușor cu lucruri noi și este vorba mult despre imaginație, pe praline sunt o mulțime de lucruri pe care ei le știu foarte bine și de care noi avem nevoie”, a mai spus Daniela Dumitrașcu.

În acest moment, Heidi Chocolat S.A. vinde, din totalul producției, 55% tablete de ciocolată, 25% praline și restul produse de sezon.

„Ne așteptăm ca procentul reprezentat de vânzările de praline să crească mai mult pe export, dar și piața locală se va obișnui cu aceste produse, însă, pentru a avea o pondere mai mare în totalul vânzărilor, o să mai dureze 2-3 ani”, punctează coordonatoarea departamentului de marketing.

Bilanț la final de an

Heidi Chocolat S.A., lider pe segmentul de ciocolată premium în România, așteaptă afaceri mai mari cu două cifre la sfârșitul acestui an, comparativ cu rezultatele din 2016. Compania a depășit anul trecut pragul de 100 de milioane de lei, raportând o cifră de afaceri de 106,3 milioane de lei.

„În ultimii zece ani, am avut creșteri de două cifre la nivelul vânzărilor, de la an la an. Sperăm să încheiem anul acesta la fel, dar este un an mai greu, pentru că venim după un 2016 cu reducere de TVA, ce ne-a adus creșteri frumoase în a doua jumătate a anului trecut, iar începutul lui 2017 a însemnat stabilizare”, a declarat Daniela Dumitrașcu, Directorul de Marketing al Heidi Chocolat.