Facebook lansează serviciul de livrare a alimentelor prin intermediul site-ului său

0

Facebook a anunțat o nouă caracteristică care permite utilizatorilor să comande produse alimentare prin intermediul site-ului său apelând la servicii terțe precum DoorDash și EatStreet, scrie Food Bev.

Compania de social media susține că noua facilitate ușurează căutările celor care intră deja pe Facebook pentru a descoperi restaurante din apropiere și de a vedea ce spun prietenii lor despre acestea.

Utilizatorii pot găsi restaurante vizitând secțiunea pentru comenzi alimentare din meniul de explorare al site-ului Facebook. Apoi, ei pot decide dacă doresc să meargă să ia masa la acel restaurant sau doresc să comande la domiciliu.

Facebook a declarat că a testat serviciul timp de un an. Utilizatorii vor putea de acum să comande produse alimentare direct din restaurante precum Papa John’s, TGI Friday’s și El Pollo Loco.

O declarație a companiei arată că: „De la restaurante sau mici puncte de vânzare locale de alimente, la lanțuri naționale, Facebook vă conectează cu locurile dumneavoastră preferate sau vă permite să descoperiți locuri noi descoperiri în doar câteva momente. Puteți chiar să verificați ceea ce prietenii dvs. au de spus despre un restaurant înainte de a vă comanda mâncarea.”

Serviciul este disponibil peste tot în SUA pe iOS, Android și desktop.

Aplicațiile de livrare a produselor alimentare sunt o piață saturată, însă Facebook, cu 240 de milioane de utilizatori în SUA, își propune să ofere un serviciu mai convenabil, fără a avea nevoie de schimbarea aplicațiilor.

La începutul acestui an, Google a lansat o aplicație asemănătoare de livrare a alimentelor numita Areo, în India, care are ca scop facilitarea livrării de alimente de la restaurantele preferate ori bucătarii preferați ai consumatorilor, alături de servicii necesare la domiciliu ce presupun, spre exemplu intervenția electricienilor și/sau instalatorilor.