Mirdatod investește aproape 6 milioane de euro în unitatea de producție

Investiţia va tripla capacitatea actuală de producţie a companiei.

0
248

Fabrica de lactate Mirdatod Prod din judeţul Mureş, care produce brandul „Telemea de Ibăneşti”, un business de 7 milioane de euro în 2016, îşi va mări capacitatea de producţie până în 2020, anunță Ziarul Financiar în pagina sa online.

Astfel, în următorii trei ani, compania va ajunge să proceseze 150.000 de litri de lapte pe zi, după ce a semnat un contract de finanţare de 5,8 milioane de euro pentru o nouă fabrică de lactate din fonduri europene, relatează aceeași sursă.

„Avem un proiect aprobat pe fonduri europene prin care vom face o fabrică nouă. Proiectul este de 5,8 mil. euro şi avem termen de finalizare trei ani. Deja am semnat contractul de finanţare. Acum se lucrează la proiectul tehnic. Fabrica va avea o capacitate de prelucrare a laptelui de 100.000 de litri pe zi şi va genera 50 de noi locuri de muncă. Acum procesăm 50.000 de litri pe zi. Vom păstra producţia în ambele fabricii după finalizarea proiectului. Încercăm să creştem, să producem”, a spus Mircea Todoran, unul dintre cei doi fraţi acţionari ai companiei.

Compania are 110 angajaţi în prezent. Fabrica de lactate din Ibăneşti, judeţul Mureş, a vândut anul trecut lapte pasteurizat, iaurt, smântână, unt şi brânzeturi de 31,5 mil. lei (7 mil. euro), înregistrând o creştere de 5% a vânzărilor faţă de anul precedent, potrivit datelor publice. Anul acesta, managementul companei Mirdatod Prod mizează pe o creştere similară cu cea din 2016.