Salinate, specialităţi tradiţionale din carne maturate în Salina Turda

0

Cel mai mare producător de preparate din carne din judeţul Cluj, CIA Aboliv, revoluţionează piaţa românească prin lansarea „Salinatelor”, o gamă unică de specialităţi de porc crud-uscate maturate în mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda din judeţul Cluj, transmite Mediafax.

„Gama «Salinate» s-a născut din dorinţa de a satisface într-o măsură cât mai mare nivelul de aşteptare al consumatorilor de produse unicat cu specific tradiţional. Salinatele sunt pentru cei care doresc să redescopere bogăţia unei alimentaţii naturale, sănătoase, fără E-uri şi conservanţi artificiali, care să îmbine echilibrat tradiţionalul cu modernul. Sunt produse care poartă în ele amprenta şi istoria arealului etno-geografic din zona Turzii, iar asocierea cu Salina Turda, un simbol al Transilvaniei şi al României, ne onorează”, a declarat Olivian Bogdan, directorul general al CIA Aboliv, la evenimentul de lansare a noii game, desfăşurat chiar în Salina Turda.

Întreaga gamă de produse Salinate este realizată din carne de porc de cea mai bună calitate, provenind din gospodăriile oamenilor din zonă – preponderent rasele de porc Bazna şi Marele Alb.

Gama conţine patru sortimente: pulpă, cotlet, piept şi ceafă, care sunt maturate iniţial în saramură naturală şi atent condimentate cu un amestec de condimente naturale. Carnea se odihneşte apoi pentru 25 de zile în micro-climatul natural al Salinei Turda, în condiţii ideale de umiditate şi temperatură, unde capătă un gust desăvârşit.

Gama „Salinate” a obținut atestatul de „produs tradiţional românesc”, fiind primul produs din carne din judeţul Cluj cu această titulatură. Specialităţile sunt disponibile la intrarea în Salina Turda, prin intermediul unui automat special amenajat, în magazinele proprii ale CIA Aboliv din Turda şi în magazine selectate din reţeaua Mega Image din Bucureşti.