IKEA Romania – noul membru AMRCR

0
115
AMRC, IKEA

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR) anunta intrarea in organizatie a celui de-al 18-lea membru: IKEA Romania.

“Salutam increderea manifestata de IKEA Romania in capacitatea Asociatiei Marilor Retele Comerciale de a reprezenta comertul modern alimentar si nealimentar din Romania”, a subliniat George Badescu, Director Executiv AMRCR.

“IKEA Romania se alatura demersului celorlalti retaileri din AMRCR de a asigura un climat de afaceri favorabil la nivel local. Romania este o piata importanta pentru IKEA, iar un mediu de business prietenos este esential pentru retaileri”, a declarat Violeta Nenita, Director IKEA Romania.

AMRCR a fost infiintata in anul 2003 si grupeaza urmatoarele 18 companii din retailul alimentar si nealimentar din Romania: Artima, Auchan, Brico Depot, Carrefour, Columbus, Cora, Decathlon, Dedeman, Hornbach, Ikea, Lidl, Kaufland, Mega Image, Metro Cash & Carry, Mobexpert, Penny Market, Profi, Selgros.

Din martie 2019, conducerea AMRCR este exercitata de un Consiliu Director format din cinci membri, care reprezinta unele dintre cele mai mari companii de retail din Romania: Aura Radulescu (Cora Romania), Alina Vladoianu Teau (Mega Image), Olguta Bendeac (Decathlon), Valer Hancas (Kaufland Romania) si Tiberiu Danetiu (Auchan Retail Romania).

Misiunea AMRCR este de a mentine un parteneriat deschis si constructiv cu institutiile statului si cu organizatiile profesionale, in acord cu nevoile consumatorilor si principiile pietei libere, pentru dezvoltarea unui climat comercial modern, echitabil si care vine in sprijinul economiei locale.

AMRCR este membra a Confederatiei Patronale “Concordia” si a organizatiei “EuroCommerce” – care reprezinta retailul modern la nivel comunitar.