Reinventarea campaniei Danone Produse Proaspete Franțuzești

0
55

Danone are un proiect cu dublu impact: social și economic.

Directorul său general, Emmanuel Faber, nu pierde niciodată ocazia de vorbi despre el. O ambiție aflată în linie cu opiniile lui Franck Riboud, care a anunțat că va ceda președinția grupului la 1 decembrie, punând capăt unei perioade de tranziție care a durat trei ani.

Danone Produits Frais (Danone Produse Proapete) dorește să satisfacă mai bine așteptările consumatorilor francezi pentru produse ultra-proaspete, produse unde presiunile legate de prețuri nu sunt deloc de neglijat.

Pentru a realiza o potențială reevaluare, Danone a desfășurat timp de 18 luni o susținută activitate de cercetare și dezvoltare, ale cărei rezultate s-au concretizat într-o gamă de produse lactate ultra-proaspete care clamează faptul că sunt realizate în proporție de 100% din lapte franțuzesc și 100% ingrediente naturale. O modalitate de a combina plăcerea, sănătatea și responsabilitatea într-o logică triplă: bun gust, o mai bună sănătate și un efect mai bun pentru economie.

O voință puternică a consumatorului

Danone se bazează pe un sondaj efectuat de Odoxa, desfășurat în această vară, pe un eșantion de 485 de francezi. 82% dintre respondenți doresc să mănânce mai echilibrat în viitor, dar fără ca acest lucru să se facă în detrimentul societății. 63% spun că, în mod sistematic sau deseori, sunt vigilenți cu privire la impactul asupra mediului al alimentelor pe care le consumă, ceea ce se traduce în faptul că 76% dintre francezi doresc să mănânce alimente ecologice. Sentimentul de responsabilitate din punct de vedere social se distinge din răspunsurile participanților la sondaj. Două treimi dintre respondenții francezi declară că sunt sistematic sau adesea vigilenți în ceea ce privește remunerarea micilor producători locali și existența unui lanț comercial echitabil atunci când aceștia fac cumpărături.

„Aceste tendințe sunt semnalul puternic al dorinței unui consumator de a se reconecta cu ceea ce mănâncă și de a aduce înapoi sensul actelor sale, în dieta sa”.

Rezultă, o nouă ofertă care vine în 20 de referințe:

– iaurt natural

– iaurtul Danone 1919 cu lapte integral (simplu, cu vanilie, lămâie, floare de portocale, miere)

– brânză albă pentru micul dejun (1% grăsime și 3,2% grăsime)

– brânzeturi proaspete.

Danone pretinde că valorifică producția locală în fabricile Danone din Bailleul, Molay Littry și Ferrières-en-Bray ale căror produse sunt realizate integral din lapte 100% franțuzesc, colectat, în medie, de la fermieri aflați la o distanță mai mică de 60 de kilometri față de fabricile de produse lactate.