Revista presei 30 martie

0
225

Brexitul, explicat. 10 întrebări și răspunsuri

Ziua de 29 martie 2017 va intra în istorie drept data la care Marea Britanie a început oficial demersul de părăsire a Uniunii Europene. Pentru prima dată de la înființarea blocului comunitar, un stat membru a decis să părăsească UE. Dintre regiunile Regatului Unit, doar Anglia şi Ţara Galilor au votat pentru ieşirea din UE. Scoţia şi Irlanda de Nord au optat în proporţie mare să rămână în blocul comunitar, ceea ce a redeschis discuţiile despre independenţă. Negocierile vor dura doi ani. Oficialii de la Bruxelles au spus, de la început, că nu vor favoriza Londra în niciun fel. Iar acum câteva zile au anunţat că factura pe care Marea Britanie trebuie să o plătească la plecarea din Uniune este de 60 de miliarde de euro. Iată cele mai frecvente întrebări despre Brexit și consecințele sale.

Sursa: Digi 24

Nestlé România și-a dublat rata de creștere în 2016

Nestlé România a raportat o majorare a cifrei de afaceri de 13% pe 2016 față de anul anterior, până la aproximativ 750 de milioane de lei, și o creștere a profitului net în aceeași perioadă. Rata de creștere a fost de două ori mai mare decât cea raportată anterior, pe perioada 2014-2015 (de 7%). Mai mult, oficialii companiei susțin că acesta este cel mai mare avans înregistrat în ultimii 8 ani în România.

Sursa: Progresiv

Cum va arăta economia românească peste 10 ani

Banca Națională a României a publicat un studiu care își propune să răspundă la câteva întrebări incitante: cum va arăta economia românească în următorul deceniu? Și: vor putea firmele, inclusiv cele cu capital de stat, să facă față viitoarelor provocări, cum ar fi, de exemplu, aderarea la zona euro?

Sursa: RFI

Începe a patra ediție a Campionatului de Management Lidl

În primăvara aceasta, începe a patra ediție a Campionatului de Management Lidl, iar tinerii se pot înscrie pe site-ul cariere.lidl.ro până pe 31 mai 2017.

Sursa: Retail & FMCG

Heineken anunta un acord cu producatorul roman de bere Lixid Project si ii permite sa foloseasca mai departe brandul “Csiki”, dupa ce Budapesta a amenintat cu masuri de retorsiune

Gigantul olandez Heineken a anuntat luni un “acord” in conflictul cu un mic producator de bere din Romania, provenit din comunitatea maghiara, la cateva zile dupa ce guvernul de la Budapesta a amenintat cu masuri de retorsiune, scrie AFP.

Sursa: Hotnews