Mulţi iubim pisicile, însă nu stim multe despre ele

0
398

Poate că la prima vedere pisicile vi s-ar putea părea nişte animale distante. Ultimele cercetări au demonstrat, însă, că acestea sunt în măsură să simtă destul de bine stările sufleteşti ale oamenilor.

Cei care işi petrec timpul pe internet şi în special pe reţelele sociale şi-au dat seama deja că oamenii iubesc aceste animale.

Pisicile domestice au aparut doar cu 10.000 de ani in urma”

Comparativ cu câinii, care par mult mai devotaţi, pisicile par destul de indiferente cu oamenii. Dar, specialiştii au gasit dovezi care arată că pisicile sunt foarte receptive la gesturile emoţionale ale oamenilor. S-ar parea ca atasamentul cainilor este mai pregnant datarita faptului ca sunt de mult mai mult timp in contact cu omul, acest lucru oferindu-le timp de adaptare.

Funny-Cat

Moriah Galvan şi Jennifer Vonk de la Universitatea din Rochester Oakland, Michigan, au studiat 12 pisici şi proprietarii lor. Ei au descoperit că animalele s-au comportat diferit atunci când proprietarul lor zâmbea faţă de atunci când acestea era încruntat.

Nici nu stim de ce torc”

”Atunci când proprietarul zâmbea, pisica a fost mult mai predispusă la avea şi ea un comportament pozitiv: începe să toarcă, se freacă sau se aşează pe genunchii proprietarului lor.De asemenea, pisica părea să vrea să petreacă mai mult timp aproape de stăpân atunci când acesta a fost zâmbitor decât atunci când proprietarul se încrunta”, spune Moriah Galvan, unul dintre cercetători.

Studiul mai spune ca este prea devreme pentru concluzii, dar cu siguranta acest studiu are sanse sa indrepte imaginea pe care si-au creat-o pisicile de-a lungul timpului.

funny-cat1

Pisicile s-au comportat complet diferit şi atunci când s-au aflat în prezenţa unor străini. Acestea au aratat aceelaşi comportament indiferent, chiar dacă persoana a fost zambitoare sau s-a încruntat.

Este foarte probabil ca pisicile să fi învăţat să asocieze zâmbetele proprietarilor cu anumite recompense. Oamenii sunt mult mai predispuşi să răsfeţe o pisica atunci când aceştia sunt într-o stare de spirit bună.

Totuşi, concluziile studiului sunt destul de relevante: pisicile pot învăţa de-a lungul timpului să citească expresiile faciale umane.