10.000 de tone de carne de porc, scoase din rezerva de stat a Chinei

0
72

Statul chinez a dispus scoaterea la licitatie a 10.000 de tone de carne de porc din rezerva de stat, pentru a mentine sub control preturile in crestere galopanta, dupa ce epidemia de pesta porcina africana a dus la sacrificare a unei treimi din efectivele de porci, informeaza CNN.

Carnea din rezerva a fost importata din SUA, Marea Britanie, Danemarca, Germania, Franta si Chile de la cei mai mari furnizori la nivel global precum Smithfield si Danish Crown.

Fiecare companie care participa la licitatie va putea cumpara pana la 300 de tone de carne de porc.

Un milion de tone de carne de porc congelata, in rezerva de stat
Potrivit analistilor, rezerva de stat a Chinei ar contine aproximativ un milion de tone de carne de porc congelata.

In ultimele 12 luni, septelul Chinei a pierdut peste 100 milioane de porci, ceea ce a dus la o crestere de aproximativ 50% a preturilor la carnea de porc. Acesta este un produs de baza in alimentatia chinezilor, iar decizia de a majora oferta vine inaintea sarbatorilor prilejuite de aniversarea a 70 de ani de la fondarea Republicii Populare Chineze, la inceputul lunii octombrie.

In plus, Beijing a acordat subventii in valoare de 452 milioane de dolari familiilor cu venituri reduse, ce nu isi permit sa cumpere carne de porc la preturile actuale.