Moldovan-Carmangeria Sannicoara a inaugurat o noua unitate de productie

• Investitia se ridica la 670.000 euro si asigura cresterea totala a productiei cu 20% • Conducerea companiei doreste ca unitatea sa functioneze în viitor si ca un centru de învatamant profesional dual pentru tinerii care vor sa se specializeze în procesarea carnii

0
1077

Moldovan-Carmangeria Sannicoara, unul dintre cei mai importanti producatori de carne si preparate din carne din judetul Cluj, îsi continua strategia de dezvoltare si a inaugurat joi, 10 noiembrie o noua unitate de productie în cadrul Centrului Agro Transilvania de la Dezmir (judetul Cluj). Investitia în fabrica de 840 metri patrati se ridica la 670.000 euro, proiectul fiind finantat prin contributie proprie si prin Banca Comerciala Romana.

Unitatea este destinata prepararii, ambalarii si depozitarii produselor din carne de porc, pui si vita (mici, hamburgeri, marinate, frigarui, carnaciori etc.), procesul tehnologic fiind asigurat de sisteme automatizate performante (masini de malaxat, ambalat, portionat si tocat carnea), angajatilor revenindu-le rolul de a supraveghea parametrii tehnici ai procesului de fabricatie si calitatea produselor.

Suplimentarea capacitatii de productie a fost o necesitate pe care piata ne-a semnalat-o înca de anul trecut. De altfel, cererea de pe piata ne-a impus întotdeauna, într-un fel sau altul, dezvoltarea. Am început în urma cu 22 de ani cu un atelier în curtea casei din Sannicoara, am ajuns apoi sa avem o retea proprie de magazine si o prima fabrica, am trecut apoi printr-un proces de rebranduire, iar acum continuam dezvoltarea cu aceasta unitate noua. Vor urma si alte investitii, totul pentru a ne ridica la înaltimea cerintelor clujenilor si a le putea oferi aceleasi produse de calitate cu care i-am obisnuit, a declarat la conferinta de presa Cosmin Moldovan, directorul general al Moldovan–Carmangeria Sannicoara. El a mai precizat ca, în urma acestei investitii, se asteapta cresterea cifrei de afaceri cu minimum 20%.

La inaugurare au participat precum Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj, Vakar Istvan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj, Mihai Roman, directorul general al Centrului Agro Transilvania, alaturi de reprezentanti ai Primariei Cluj-Napoca, Primariei Apahida, AgroTransilvania Cluster, Directia de Sanatate Publica Cluj, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca, BCR si reprezentanti ai presei locale.

Ma bucur ca firmele locale investesc în dezvoltare si în crearea de noi locuri de munca, suplinind astfel cu succes plecarea de pe piata clujeana a unor companii internationale. Îmi amintesc ca acum opt ani, în primul meu mandat la Consiliul Judetean Cluj, cand am demarat targul Produs de Cluj, compania Moldovan a fost unul dintre cei doi parteneri locali cu care am pornit la drum. Au ramas alaturi de noi pana în prezent si sper sa o faca si de acum înainte, a spus Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

sala-ambalareCapacitatea de productie în noua unitate este de 20 tone pe saptamana de carne preparata (pasta de mici, hamburgeri) si 8 tone pe saptamana de carne transata pentru ambalare, acest lucru însemnand o crestere totala a productiei carmangeriei de 15-20%. De asemenea, fabrica ofera o capacitate de depozitare a materiilor prime si a produselor ambalate pentru livrare de 16 tone pe zi.

sala-portionare-2Potrivit reprezentantilor companiei, investitia de la Dezmir va fi unul dintre pilonii de baza în implicarea companiei Moldovan în revitalizarea scolilor profesionale si de meserii. Astfel, în cooperare cu autoritatile locale, scolile si colegiile profesionale, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Cluj-Napoca si alti agenti economici, aici se doreste a se organiza un centru de învatamant profesional dual pentru tineri, cu specializare în industria alimentara.

Reprezentantii Moldovan–Carmangeria Sannicoara au mai aratat ca, pe termen lung, obiectivele companiei sunt întarirea brandului si marirea cotei de piata, firma fiind orientata catre extinderea liniei de produse. De asemenea, se va continua rebrandingul magazinelor proprii si maximizarea segmentului HoReCa printr-o oferta dedicata.

Înfiintata în 1994 de Stefan si Cosmin Moldovan, tata si fiu, sub numele de Cosm-Fan Carmangerie, compania numara astazi 248 de angajati, 28 de magazine în Cluj-Napoca si în judet, doua unitati de productie si o ferma cu peste 230 de capete de bovine. Portofoliul include 160 de produse – începand de la carnati, salamuri, afumaturi, sunca, crenwursti si terminand cu tocaturi marinate si carnuri proaspat transate. În 2014, compania a trecut printr-un proces complex de rebranduire, schimbandu-si numele în Moldovan – Carmangeria Sannicoara si aducand pe piata un nou concept de magazin.