O nouă tehnologie de deshidratare a produselor alimentare

0
269

EnWave a semnat un acord cu Nestec, parte a Nestlé, pentru a testa tehnologia de deshidratare a alimentelor cu radiații în vid (REV), o metodă proprie pentru deshidratarea materialelor organice, potrivit Dairy Reporter.

Tehnologia de Evaluare și Acordul Opțional de Licență înseamnă că cele două companii vor lucra împreună, timp de 12 luni pentru a evalua tehnologia REV pentru deshidratarea anumitor produse.

Inițiativă comercială

EnWave deține patru tehnologii REV: nutraREV pentru fructe, legume, condimente, ierburi, produse lactate, carne, fructe de mare; quantaREV pentru produse solide fragile, geluri, lichide sau produse încapsulate în tăvi; powderREV & nbsp; pentru bacterii sensibile la temperatură, probiotice, enzime; și freezeREV (încă în etapa pilot) pentru bio-materiale, cum ar fi vaccinurile si anticorpii.

Brent Charleton, prim-vicepreședinte pentru dezvoltarea afacerilor, EnWave, a declarat pentru FoodQualityNews că acest lucru va fi al doilea proiect de R & D derulat împreună cu Nestlé. Primul a început cu peste cinci ani în urma, înainte ca tehnologia noastră Radiant Energy Vacuum (REV) să fie dezvoltată într-un mod semnificativ din punct de vedere comercial”, a spus el.

„Acest nou proiect a fost inițiat cu un nou grup de la Nestlé, concentrându-se pe o nouă zonă de producție. Tehnologia noastră REV a făcut progrese semnificative în ultimii trei ani, iar EnWave a semnat până acum peste 20 de licențe exclusive pentru utilizarea sa.”

El a adăugat că EnWave este pregătit pentru o altă inițiativă comercială în următoarele 12 luni.

Companii globale de produse lactate

„Lucrăm în prezent cu mai multe dintre primele 10 companii mondiale de producție a laptelui, mulți dintre cei mai importanți producători de carne din regiune și lideri în producția de fructe și legume. Sper să anunțăm noi parteneriate cu nume mari în cursul anului”, a declarat Charleton.

EnWave Corporation, o companie de tehnologie avansată din Vancouver, a acordat Nestec o opțiune de a-și autoriza exclusiv tehnologia REV în cazul în care evaluarea va avea succe. Viabilitatea comercială a tehnologiei REV crește rapid în sectoare precum alimentar și farmaceutic.

Nestec, cu sediul în Vevey, Elveția, oferă servicii de cercetare și consultanță comercială către Nestlé și filialele sale. Oferă, de asemenea, servicii de cercetare științifică și dezvoltare tehnologică.